11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Noi medalii pentru România, la Olimpiada Internațională de Fizică din Asia

Elevii români au reușit să obțină șapte medalii la Olimpiada Internațională de Fizică a țărilor din Asia, unde România a fost invitată specială, anunță Ministerul Educației.

Lotul României a obținut trei medalii de aur, două medalii de argint, două medalii de bronz şi o menţiune.

Medaliaţi în 2014 cu argint, Dan Ştefan Eniceicu (clasa a XI-a), Tudor Costel Creţu (clasa a XI-a) şi Cristian Alexandru Frunză (clasa a XII-a) au cucerit acum medaliile de aur. Medaliile de argint au fost obţinute de Ileana Rugină (clasa a XII-a) – menţiune la ediţia precedentă – şi Andrei Răduc (clasa a XII-a), iar cele de bronz de Gabriel Găitan (clasa a XII-a) şi Mălin Stănescu (clasa a XI-a). Ovidiu Mihai Popa (clasa a XI-a) a fost distins cu menţiune. Toţi cei opt elevi laureaţi studiază la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Ajunsă la a XVI-a ediţie, competiţia este destinată exclusiv statelor de pe continentul asiatic. România este singurul stat din afara acestui spaţiu invitat să participe, în semn de recunoaştere şi apreciere a rezultatelor deosebite obţinute în fiecare an la Olimpiada Internaţională de Fizică, precizează MEN.

Ultima oră
Pe aceeași temă