18.9 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialNivelul Dunării depăşeşte pragul critic în apropiere de Ruse

Nivelul Dunării depăşeşte pragul critic în apropiere de Ruse

Nivelul Dunării a depăşit opt metri în zona oraşul bulgar Ruse, ceea ce a făcut situaţia din regiune critică, relatează NewsIn.

În acest condiţii, administraţia locală este obligată, teoretic, să organizeze o reuniune de urgenţă au organele vizate.

La intrarea în ţară, Dunărea are un debit de 13000 metri cubi/secundă, fiind în scădere, dar pe sectoarele aval Porţile de Fier, nivelele sunt într-o uşoară creştere.

Dunărea se situează peste cotele de pericol la staţiile: Bechet (+ 34 peste CP), Corabia (+13 peste CP), Turnu Măgurele (+ 35 peste CP), Feteşti (+ 14 cm peste CP), Hârşova (+ 48 peste CP), Brăila (+ 39 peste CP), Galaţi (+ 8 cm peste CP), Isaccea (+ 7 peste CP), şi peste cotele de inundaţie la staţiile: Zimnicea (+ 1,26 metri peste CI), Giurgiu ( +65 peste CI), Olteniţa (+70 peste CI), Călăraşi (+ 41 cm peste CI), Feteşti (+14 peste CI), Tulcea (+ 18 cm peste CI), informează, sâmbătă, ANAR.

Autorităţile estimează că Dunărea, pe sectorul Brăila-Galaţi, va depăşi de joi până vineri debitul de 16000 mc/s, fluviul rămânând la debite şi niveluri ridicate cel puţin trei săptămâni.

În urma deciziei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, Apele Române Dobrogea Litoral (ABADL) a creat o breşă pentru a permite o circulaţie mai bună a debitelor din zona Deltei Dunării.

Cordonul litoral este un dig care protejează zona Deltei Dunării, de la Sfântu-Gheorghe până la Sulina, împotriva valurilor Mării Negre care, pe timp de furtună, puteau să ajungă până la 7 metri.

Zeci de localităţi din 12 judeţe au fost afectate de ploi, în ultimele 24 de ore, 1.600 de gospodării şi anexe au fost inundate, iar 54 de persoane au fost evacuate, informează, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Cele mai citite

Ciolacu: Cu salariul minim e o decizie luată pe data de 15 decembrie în coaliţie, de noi toţi

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că toate deciziile referitoare la salariul minim au fost luate în coaliţia de guvernare, iar cheltuielile bugetare nu...

Clasamentul WTA la zi. Simona Halep a urcat trei locuri fără să joace

Chiar dacă nu a jucat, Simona Halep a urcat trei poziții în clasamentul jucătoarelor profesioniste dat publicității astăzi de WTA. Fostul lider mondial ocupă...

Procurorul Lucian Onea s-a întors la DNA Ploiești

Liderii PNL Prahova, în frunte cu baronul Iulian Dumitrescu-aflat sub control judiciar pentru o mită de 3.200.000 de euro, și Roberta Anastase, sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă