15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialNicuşor Constantinescu: Dacă voiam să iau terenul spitalului din Eforie nu aşteptam...

Nicuşor Constantinescu: Dacă voiam să iau terenul spitalului din Eforie nu aşteptam opt ani

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, acuzat de PDL că prin transformarea spitalului din Eforie în secţie a Spitalului Judeţean urmăreşte un tun imobiliar, spune că dacă intenţiona să ia terenul unităţii din Eforie nu ar fi aşteptat opt ani, potrivit Mediafax.

“Consiliul Judeţean Constanţa nu doreşte să facă nimic cu terenul de acolo. Nici să facă vile, cum am auzit că scriu unii prin ziare, nici să le ia Nicuşor Constantinescu şi cu Mazăre acasă, că dacă voiam să facem acest lucru, îl făceam de opt ani de când sunt preşedintele Consiliului Judeţean. Acolo m-am luptat cu alţii care au vrut să ia acele terenuri, să facă obiective turistice private şi l-am păstrat pentru destinaţia pe care o avem şi pe care o putem extinde”, a declarat Nicuşor Constantinescu.

Consilierii judeţeni au votat, joi, un proiect de hotărâre privind desfiinţarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud şi reorganizarea ca secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Conform proiectului de hotărâre, reorganizarea se va realiza prin transformarea spitalului din Eforie Sud în secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, urmând ca întregul personal să fie preluat de SCJU în limita posturilor prevăzute în organigramă. De asemenea, patrimoniul unităţii medicale va fi preluat tot de Spitalului Judeţean Constanţa.

Hotărârea a fost adoptată cu 30 de voturi “pentru” şi cinci “abţineri”, ale consilierilor PDL, urmând să fie cerut şi avizul Ministerului Sănătăţii pentru ca iniţiativa să fie finalizată.

Reprezentanţii PDL Constanţa au acuzat conducerea Consiliului Judeţean că prin reorganizarea acestui spital urmăreşte “un tun imobiliar”, dat fiind că terenul unităţii medicale are aproape 11 hectare, cu deschidere la plajă.

“Nu putem decât să atragem atenţia asupra dezinteresului Consiliului Judeţean şi al PSD Constanţa faţă de unul dintre cele mai importante spitale din judeţ. În spatele acestei atitudini ce aduce a rea-voinţă, intuim urmărirea unor interese de grup, aşa cum, de altfel, organizaţia PSD Constanţa, prin şefii ei, ne-a obişnuit. (…) Nu ne-am dori ca şi Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie să ajungă pe mâna unor apropiaţi ai conducerii PSD-ului local şi să fie transformat într-un tun imobiliar”, se arată într-un comunicat transmis de PDL Constanţa joi, după terminarea şedinţei Consiliului Judeţean în cadrul căreia consilierii democrat-liberali s-au abţinut de la votarea proiectului de hotărâre privind reorganizarea spitalului.

De asemenea, reprezentanţii PDL Constanţa susţin că nu îşi pot explica de ce preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, nu s-a folosit de influenţa pe care o are la centru pentru a rezolvat situaţia dezastruoasă a spitalului.

“Graba lui Nicuşor Constantinescu ne întăreşte convingerea că soarta celor 10,8 hectare de teren este pecetluită ca urmare a demersului de desfiinţare a spitalului”, se menţionează la finalul comunicatului grupului consilierilor judeţeni PDL.

Preşedintele PDL Constanţa, senatorul Gigi Chiru, susţine, la rândul său, că numai valoarea terenului în zona respectivă ar fi de aproximativ 20 de milioane de euro.

“Cea mai scăzută valoare a terenului în zona aceea este de vreo 200 de euro metrul pătrat. Atât costă acolo. Nici de la Primărie nu poţi să cumperi mai ieftin de atât. Înmulţiţi acum cu 100.000 de metri pătraţi şi vedeţi şi dumneavoastră despre ce valoare vorbim”, a spus Gigi Chiru.

În afara celor aproape 11 hectare de teren, care au deschidere la plajă, Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud deţine mai multe construcţii care adăpostesc diferite secţii ale unităţii – ortopedie, recuperare medicală, administraţie, locuinţe de serviciu – precum şi mai multe magazii şi construcţii mai mici. De asemenea, unitatea mai are două vile situate pe străzile Cloşca şi Mihai Viteazu.

Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud este una dintre cele mai vechi unităţi sanitare din judeţul Constanţa, fiind înfiinţat de Regina Maria, iar clădirile în care funcţionează se află într-o degradare continuă din cauza lipsei fondurilor pentru întreţinere.

Cele mai citite

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...
Ultima oră
Pe aceeași temă