21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialNicolas Sarkozy: "Sunt prea mulţi străini în Franţa"

Nicolas Sarkozy: “Sunt prea mulţi străini în Franţa”

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, este de părere că sunt prea mulţi străini în Franţa, iar sistemul de integrare a acestora merge din ce în ce mai prost, relatează BBC News.

Într-o dezbatere televizată, Sarkozy şi-a dezvăluit planul prin care speră ca numărul emigranţilor să se înjumătăţească. Planul va fi pus în aplicare numai dacă acesta va fi reales preşedintele Franţei. El crede că imigranţii pot ajuta la dezvoltarea ţării, asta numai dacă cerinţele de stabilire în Franţa ar fi mai stricte.

Deasemenea, Nicolas Sarkozy, al cărui tată era un imigrant ungur, a declarat că vrea să reducă din beneficiile pe care le primesc imigranţii care s-au stabilit de minim 10 ani în Franţa.

Sarkozy a făcut de mai multe ori comentarii în legătură cu probemele imigrării şi ale diferitelor naţionalităţi ale imigranţilor. În 2005, după răscoala din Paris, el i-a descris pe tinerii delincvenţi ca fiind “racaille” (drojdia societăţii).

Deasemenea, a declarat că, dacă va fi reales, va reduce numărul imigranţilor de la 180.000 la 100.000 şi că va introduce condiţii mai drastice în ceea ce priveşte acordarea ajutorului social.

Ca preşedinte, Nicolas Sarkozy a introdus deja legi dure împotriva imigranţilor, incluzând şi controversata deportare a ţiganilor din Roma.

Primul ministru al Franţei, Francois Fillon, a produs joi indignare în grupurile de musulmani şi de evrei după ce a declarat că sacrificarea animalelor, care este parte a religiei islamice, este demodată. Controversa a început în urma difuzării unui documentar  TV. Documentarul dezvăluia faptul că abatoarele din Franţa produc doar carne care nu le este permisă celor din islam să o consume.

Se pare însă că această campanie electorală nu are un impact foarte mare asupra alegătorilor.

Cel mai recent sondaj publicat joi de Consiliul Superior al Audiovizualului arată că socialistul Francois Hollande s-ar situa înaintea lui Nicolas Sarkozy la alegerile din 22 aprilie. Acelaşi studiu arată că Hollande l-ar surclasa pe Sarcozy, obţinând 54% din voturi la manşa secundă a scrutinului din 6 mai.

Cele mai citite

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă