24.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialNica: SNR este într-o situaţie similară Poştei; operatorul mai are bani pentru...

Nica: SNR este într-o situaţie similară Poştei; operatorul mai are bani pentru funcţionare până august

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) se află într-o situaţie similară celei de la Poşta Română şi mai are bani pentru funcţionare până în august, dacă nu va intra într-un proces de restructurare, a declarat, joi, ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, potrivit Mediafax.

“SNR este într-o situaţie identică Poştei. Acolo sunt 74 milioane de lei pe minus. Societatea nu va mai avea banii necesarii funcţionării din august, deci în mai puţin de trei luni. Procesul de aducere pe linia de plutire, dacă va fi posibil, încercăm să-l finalizăm în această săptămână şi vă voi ţine la curent. În mod cert, vor exista măsuri de restructurare a SNR şi cei care au adus compania în această societate vor plăti”, a spus Nica.

SNR este condusă de Cristian Niţu, din septembrie 2010, care l-a succedat pe Marius Popenţiu, numit în această poziţie în octombrie 2009. Popenţiu l-a înlocuit pe Gabriel Grecu.

Înfiinţată în anul 1991, prin reorganizarea şi divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicaţii din România.

Sub brandul Radiocom, compania asigură suport de transmisii pentru telefonia publică, reţelele de telefonie mobilă, transfer de date şi Internet.

În 2010, afacerile SNR au crescut cu 0,6%, la 338,31 milioane de lei, iar pierderile au crescut de peste trei ori, la 43,36 milioane de lei.

Cele mai citite

Reuniunea miniștrilor de externe ai NATO va aborda subiectul armelor furnizate Ucrainei

Miniştrii de externe din ţările NATO se întâlnesc joi la Praga pentru a discuta propunerea potrivit căreia Ucraina va avea dreptul să folosească armele...

Cazurile AEGEK și SIVECO, aproape să îngroape ministerul lui Adrian Câciu! Guvernul scoate de la saltea 300 de milioane de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, se confruntă cu posibilitatea un blocaj financiar semnificativ din cauza unei serii de sentințe...

Cartea lui Ciucă ar fi fost scrisă cu inteligența sa artificială, pe care i-au creionat-o liberalii

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți se întreabă cum a izbutit președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, să-și scrie cartea într-un timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă