16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialNegocierile asupra acordului comercial al Marii Britanii cu UE, după Brexit, vor...

Negocierile asupra acordului comercial al Marii Britanii cu UE, după Brexit, vor dura zece ani sau chiar ar putea eșua

Finalizarea acordului comercial post-Brexit între Marea Britanie și Uniunea Europeană ar putea dura 10 ani și nu este exclus ca într-un final chiar să eșueze, a avertizat ambasadorul Marii Britanii la UE, informează joi BBC citat de Agerpres.

Ivan Rogers, reprezentantul Marii Britanii la UE, i-a avertizat pe miniștrii guvernului britanic că un consens european asupra acestei probleme sugerează că un acord post – Brexit nu va putea fi convenit înainte de începutul — mijlocul anilor 2020 și că parlamentele naționale l-ar putea în cele din urma respinge.

Biroul premierului britanic a spus că “nu recunoaște opiniile exprimate de către diplomat”, conform sursei citate.

Premierul Theresa May a declarat că va invoca Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona pentru declanșarea procedurii de ieșire din UE până la finalul lui martie 2017.

În același timp, negociatorul-șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, consideră că discuțiile cu privire la ieșirea Marii Britanii din UE nu vor dura mai mult de 18 luni.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Zeci de comune și orășele l-au îmbogățit cu afaceri mici și multe

Compania Ideas Funding Pack SRL a reușit să se afirme pe piață prin intermediul consultanței oferite comunităților mici. Cu un flux constant de...
Ultima oră
Pe aceeași temă