25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialNegociatorii sârbi şi kosovari au iniţiat o nouă reuniune pentru normalizarea relaţiilor

Negociatorii sârbi şi kosovari au iniţiat o nouă reuniune pentru normalizarea relaţiilor

Negociatorii sârbi şi kosovari au iniţiat miercuri, la Bruxelles, o nouă reuniune în cadrul dialogului pentru normalizarea relaţiilor.

Negociatorii Edita Tahiri, reprezentând Kosovo, şi Borko Stefanovici (Serbia) vor încerca să ajungă la un acord pentru gestionarea punctelor vamale din nordul Kosovo, după o serie de confruntări între etnici sârbi şi forţa KFOR, scrie Mediafax, care citează AFP.

De asemenea, ei trebuie să discute despre participarea Kosovo la reuniuni regionale, în contextul în care Serbia nu recunoaşte independenţa fostei sale provincii.

“Trebuie să ne concentrăm pe rezolvarea acestor probleme fără a fi supuşi presiunilor, fie că obţinem sau nu statutul de candidat pentru integrarea europeană cu ocazia summitului UE din 9 decembrie”, a declarat Stefanovici.

“Statutul de candidat este important pentru ţara noastră, dar nu este motivul principal pentru care purtăm aceste negocieri”, a subliniat negociatorul sârb.

Cele mai citite

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...

93.000 de companii au beneficiat de finanţare prin intermediul programului IMM Invest

Un număr de 93.000 de companii au beneficiat, până în prezent, de finanţare prin intermediul programului IMM Invest, începând cu 1 iunie 2020, a...

Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia

Compania aeriană Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia, precum și prelungirea zborurilor între Europa și SUA. În sezonul de iarnă 2024-2025...
Ultima oră
Pe aceeași temă