13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialNe-am interesat pentru dvs.

Ne-am interesat pentru dvs.

Documente necesare la inmatricularea autovehiculelor
Inmatricularea permanenta sau inmatricularea temporara se efectueaza pe baza urmatoarelor documente: a) cererea solicitantului. In cazul inscrierii in certificatul de inmatriculare si a altei persoane care poate folosi vehiculul in virtutea unui drept legal, altul decat cel de proprietate, proprietarul va mentiona solicitarea explicita in cerere; b) fisa de inmatriculare a vehicului, completata cu datele proprietarului si avand viza organului fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale. In cazul inscrierii in certificatul de inmatriculare  si a altei persoane, se va depune si fisa de inmatriculare, completata cu datele acesteia; c) cartea de identitate a vehiculului, in original si in copie; d) documentul care atesta dreptul de proprietate al solicitantului asupra autovehiculului sau remorcii, in original si copie; e) actul de identitate al solicitantului, in original si in copie. In situatia in care in certificatul de inmatriculare urmeaza a fi inscrisa si o alta persoana, se vor prezenta actul de identitate sau, dupa caz, documente care sa ateste dobandirea personalitatii juridice, denumirea si sediul, in copie; f) dovada efectuarii inspectiei tehnice periodice, in termenul de valabilitate a acesteia, cu exceptia autovehiculelor si remorcilor noi; g) copia documentului de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de circulatie, in termenul de valabilitate a acesteia; h) dovada efectuarii formalitatilor vamale de import definitiv sau temporar pentru inmatricularea temporara, in cazul autovehiculelor si al remorcilor dobandite din strainatate, in cazurile prevazute de lege, in original sau copie legalizata a acesteia; i) dovada platii taxei de inmatriculare; j) incepand cu data de 1 ianuarie 2007, dovada platii taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule; k) dovada platii contravalorii certificatului de inmatriculare; l) dovada platii contravalorii placutelor cu numarul de inmatriculare; m) certificatul de autenticitate al vehiculului, cu exceptia vehiculelor noi, a autovehiculelor destinate competitiilor sportive si a vehiculelor istorice; n) procura speciala – se specifica in MO 941/ 21.11.2006 in Ordinul privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor.

Prelevarea si transplantul de organe

In cazul in care sunt evidente inutilitatea si/sau imposibilitatea efectuarii manevrelor de resuscitare sau exista contraindicatii medicale de efectuare a acestora, prelevarea de organe, tesuturi si celule de la donatorul decedat, fara activitate cardiaca, se face fara aplicarea protocolului de resuscitare. Regulile privind repartitia organelor, tesuturilor si celulelor de origine umana sunt stabilite prin protocoalele in vigoare, aprobate de Consiliul stiintific al Agentiei Nationale de Transplant, in functie de necesitatile de pe listele de asteptare, de compatibilitatea imunologica si de posibilitatile de transport in cadrul timpului de ischemie rece – se specifica in cadrul Normelor Metodologice de aplicare a titlului “Efectuarea prelevarii si transportului de organe, tesuturi si celule de origine umana in scop terapeutic din MO nr. 916/10.11.2006.

Decontarea serviciilor de hemodializa

La nivelul centrelor-pilot se acorda servicii de hemodializa in regim ambulatoriu atat bolnavilor aflati constant in evidenta, in limita a 152 de sedinte pentru tratamentul continuu/12 luni, cat si celor tratati temporar, precum si servicii de dializa peritoneala bolnavilor aflati constant in evidenta. Potrivit Ordinului dat de presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 567/2006, publicat in MO nr. 47 din 22 ian. 2007, decontarea serviciilor se face prin tarif/serviciu pentru bolnavii beneficiari de hemodializa, in functie de numarul de servicii efectuate (tariful hemodializei) si, respectiv, o suma fixa anuala per bolnav supus tratamentului de dializa peritoneala (tariful dializei peritoneale), cu exceptia bolnavului tratat prin ambele proceduri (hemodializa si dializa peritoneala) si a bolnavului care incepe tratamentul de dializa peritoneala in alta zi decat data de intai a lunii, pentru care tariful dializei peritoneale devine tarif per bolnav per zi.

Bunurile aduse in cooperativa agricola

Potrivit modificarilor aduse Legii cooperatiei agricole si publicate in MO nr. 47 din 22 ianuarie 2007, la intrarea in cooperativa agricola bunurile mobile si imobile care se constituie ca aport la capitalul social se vor evalua pentru a se determina valoarea partilor sociale subscrise in natura de catre membrii cooperatori. In cazul cooperativelor agricole pentru administrarea si gestionarea terenurilor agricole, bunurile care se aduc in folosinta in cooperativa agricola, precum si terenurile de orice fel raman in proprietatea membrilor cooperatori, cooperativa agricola avand dreptul de uzufruct.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă