14.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialNBA –ul, invadat de jucători internaţionali

NBA –ul, invadat de jucători internaţionali

NBA-ul, campionatul nord-american de baschet, a fost invadat de jucători internaţionali. Numărul acestora este cu 10% mai mare decât cel înregistrat anul trecut. Noul sezon de NBA ia startul în această noapte (marţi spre miercuri), jocul de deschidere fiind cel dintre San Antonio Spurs- Dallas Mavericks.

Noul sezon va aduce în NBA 101 străini din 37 de ţări sau teritorii, faţă de 92 câţi au fost fost în sezonul trecut.

San Antonio Spurs este echipa cu cei mai mulţi jucători străini- nouă. San Antonio este pentru a treia oară consecutive în această postură. În topul echipelor cu cei mai mulţi internaţionali în echipă se mai află Minnesota Timberwolves şi Brooklyn Nets, cu câte şase jucători străini.

Ţara care a dat cei mai mulţi jucători în NBA este Canada, cu 12, inclusiv cei mai bine plasaţi în drafturile din ultimii ani, Anthony Bennett şi Andrew Wiggins, Franţa, cu 10 jucători, Australia- 8, şi Brazilia-7. Spania are cinci reprezentanţi în NBA, potrivit Agerpres.

Internaţionalizarea campinatului nord-american de baschet este din ce în ce mai evident. Mai întâi pentru că în urma cu 15 ani, în NBA jucau doar 45 de jucători străini. Apoi, pentru că programele cu meciuri şi rezumatele NBA sunt difuzate în 215 ţări şi teritorii, în 47 de limbi, în acest sezon.

Zoran Dragic, proaspăt venit în NBA a vorbit despre mirajul baschetului de peste ocean în lumea baschetbaliştilor de primă mână:"A fost visul meu să joc în NBA. În Slovenia toată lumea joacă baschet, iar de-a lungul anilor doar nouă sloveni au evoluat aici”.

Kim Bohuny, prim-vicepreședinte pentru operațiunile internaționale în NBA, explică evoluția spectaculoasă a pătrunderii jucătorilor de peste hotare în competiție prin dezvoltarea programului vechi de 13 ani Basketball Without Borders (Baschet fără frontiere). "Am fost în peste 100 de țări, care acum participă la program. Creșterea numărului de jucători internaționali este dovada cea mai clară cât a crescut, la nivel global, acest joc. S-a dezvoltat în orice colț al lui".

30 de jucători din NBA au participat la programul Basketball Without Borders(Baschet fără frontiere), inclusive Joel Embiid, un camerunez care a fost al treilea în draftul din acest an şi a ajuns la Philadelphia 76 ers.

 

Cele mai citite

VIDEO Sebastian Burduja lansează un cântec împotriva lui Nicușor Dan: “Văd ruine când scot capul pe geam și Bucureștiul cum se spală în lighean”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, a plasat pe internet un cântec care-l critică pe actualul primar general, Nicușor...

Rusia se gândește să taxeze companiile care folosesc software străin

Rusia ar putea percepe taxe de la companiile naționale pentru utilizarea de software străin, a declarat marți ministrul Dezvoltării Digitale, Maksut Shadaev, citat de...

Concediul paternal, acordat tuturor taţilor care au calitatea de salariat

Concediul paternal se va acorda tuturor taţilor care au calitatea de salariat în baza unui contract de muncă sau a unui raport de muncă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă