16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialNava naufragiată în Scoția

Nava naufragiată în Scoția

O navă cargo înamtriculată în Cipru a naufragiat în largul Scoţiei, aparent din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, iar cei opt membri ai echipajului sunt dați dispăruți, relatează AFP, conform Mediafax.

Nava Cemfjord, care a naufragiat la aproximativ 25 de kilometri în largul Wick, în nord-estul Scoţiei, a fost văzută de un feribot în jurul orei 14.30 GMT (16.30 ora României). Ultima poziţie a navei a fost înregistrată vineri, la ora 13.15 GMT (15.15 ora României).

Mai multe vapoare de salvare, alte nave şi elicoptere sunt implicate în operaţiunile de căutare, care vor fi reluate duminică.

Compania maritimă Brise of Hamburg, proprietara vaporului, a confirmat într-un comunicat că echipajul format din opt persoane, şapte polonezi şi un filipinez, este dat dispărut "în urma unui accident grav". "Nu a fost primit niciun apel de salvare", potrivit comunicatului, care anunţă condiţii meteorologice dificile, cu rafale puternice de vânt.

Bill Farquhar, un oficial din cadrul celei mai apropiate staţii de salvare, a confirmat pentru BBC condiţiile meteo nefavorabile. Construită în 1984, nava de 83 de metri lungime a trecut cu succes de ultima inspecţie în decembrie, a anunţat Brise of Hamburg.

Nava transporta circa 2.000 de tone de ciment din Aalborg (Danemarca) la Runcorn, în apropiere de Liverpool, pe coasta de nord-vest a Angliei, unde urma să ajungă luni potrivit Mediafax.

Cele mai citite

ELCEN o acuză pe Firea că a mințit la Realitatea Plus, în legătură cu falimentul RADET

Se încearcă din nou inducerea în eroare a opiniei publice în sensul în care ELCEN este considerată cauza falimentului RADET, transmit reprezentanții Electrocentrale București. Vă...

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...

Iohannis – dă-mi-o mie, NA-TO mie

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis reinventează schema clasică din blaturile fotbalului românesc. În loc de consacrata “dă-mi-o mie, na-ți-o ție”, șeful de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă