15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialNataţie: Thorpe a ratat calificarea în finala probei de 100 m într-un...

Nataţie: Thorpe a ratat calificarea în finala probei de 100 m într-un campionat statal

Înotătorul australian Ian Thorpe, cvintuplu campion olimpic, revenit de un an în activitate, nu a reuşit să se califice în finala probei de 100 m liber în campionatul statului australian Victoria, după ce a fost abia al 7-lea în seria sa de calificare, informează Agerpres.

La prima sa competiţie oficială după mai mult de 5 ani, Ian Thorpe, 29 ani, a reuşit al 13-lea timp în serii, cu 51sec05/100, în departe de 48sec86/100, cel mai bun timp al calificărilor realizat de Matt Targett.

Acum o lună, în Italia, Thorpe reuşea un timp mai bun, 50sec84/100, departe însă de cea mai bună performanţă a sa la 100 m liber (48sec56/100), reuşită în 2004. ”Sunt prea lent faţă de unde trebuie să fiu peste câteva luni. Nu e un recul, nu gândesc aşa. Sunt mulţumit de ce realizez la antrenamente”, a declarat Thorpe.

Sâmbătă, Thorpe va concura la 200 m liber, probă în care crede că are cele mai mari şanse de a se califica pentru Londra.

Pentru a ajunge la JO 2012, Thorpe va concura în martie la trialul de la Adelaide.

Thorpe s-a retras în noiembrie 2006, după ce a stabilit 13 recorduri mondiale şi a câştigat 11 medalii mondiale de aur. La ultima sa mare competiţie, JO 2004, el câştigase aurul la 200 şi 400 m liber.

Cele mai citite

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...
Ultima oră
Pe aceeași temă