15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialNadal a schimbat adversarii romanilor

Nadal a schimbat adversarii romanilor

» Astazi, pe iarba de la All England Lawn Tennis and Croquet Club incepe un nou Wimbledon, in care, pentru a doua oara in istorie, castigatorul editiei precedente nu-si va apara titlul.

Prima oara s-a intamplat in 2003 cu goran Ivanisevic, iar acum este vorba de Rafael Nadal, cel care inca este numarul unu mondial, acuzand probleme fizice, spre nemultumirea, dar nu si surprinderea principalului favorit la castigarea titlului, Roger Federer.
In competitie vor intra si sapte sportivi romani. Andrei Pavel, la ultima sa prezenta la turneul londonez, trebuia sa joace in primul tur cu Nicolas Kiefer, dar retragerea lui Nadal a adus cateva schimbari pe tabloul de concurs si, astfel, Cneazul il va intalni pe brazilianul Thiago Alves, care a pierdut in ultimul tur al calificarilor la Alexander Peya, dar a intrat pe tabloul principal in postura de lucky loser. Victor Hanescu, pentru prima oara cap de serie la Wimbledon, nu va avea o misiune usoara cu numarul 81 mondial Ivan Navarro, pentru ca spaniolul se descurca foarte bine pe iarba, saptamana trecuta ajungand pana in semifinale la ‘s-Hertogenbosch. Al treilea roman, Victor Crivoi, va juca cu germanul Bjorn Phau, numarul 74 mondial, care din aprilie nu a mai castigat nici o partida.

In turneul feminin, suntem siguri ca cel putin una dintre cele patru reprezentante ale noastre va trece de primul tur. Sorana Carstea, si ea pentru prima data cap de serie la acest turneu, o va intalni pe compatrioata Edina Gallovits (96 WTA), in fata careia are avantajul unei victorii, acum doi ani la Bali, 3-6, 6-4, 7-6. Monica Niculescu (61 WTA) o va intalni pe cazaca Yaroslava Shvedova (74 WTA), in fata careia are pana acum doua victorii, iar Raluca Olaru (73 WTA), recent castigatoare la Marsilia, va juca cu marea speranta a tenisului din Franta, Nathalye Dechy (77 WTA).

"Cosmarul" Murray
O victorie finala a britanicului Andy Murray va aduce pierderi de 3 milioane lire sterline (circa 3,5 milioane euro) industriei de pariuri din Marea Britanie. "Murray ne pricinuieste de mai multe luni nopti albe. Nici nu ne putem gandi la o victorie finala din partea lui", a declarat purtatorul de cuvant al Ladbrokes, Robin Hutchison. "Daca castiga pe 5 iulie, ar trebui sa ne lasam de sport si sa ne apucam de cules fragi."

» Finala feminina este programata pe 4 iulie, iar cea masculina – pe 5 iulie.  In premiera, terenul central are acoperis mobil, care permite jocul si daca ploua.  Premii totale: circa 20,5 milioane dolari, din care circa 1,4 milioane dolari pentru fiecare titlu din probele individuale.  Invinsii din primul tur primesc 10.750 lire sterline.

Cele mai citite

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...
Ultima oră
Pe aceeași temă