15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialMuncitori unguri in zona industriala Arad

Muncitori unguri in zona industriala Arad

Conducerea unei companii italiene a organizat, ieri, prima selectie de personal in localitatea maghiara Battanya pentru ocuparea unor locuri de munca in zona industriala Turnu-Pecica din judetul Arad.  Viceprimarul orasului Pecica, Petru Antal, a declarat ca firma din Italia are nevoie de 50 de muncitori calificati in domeniul industriei componentelor auto.
"Investitorii italieni nu au mai gasit forta de munca calificata in localitatea Pecica si nici in municipiul Arad, de aceea si-au indreptat atentia spre localitatea maghiara Battanya, aflata la doar 5 kilometri de zona industriala Turnu-Pecica. In localitatea maghiara a existat, in urma cu cativa ani, o unitate a concernului Rolls-Royce si de aceea sunt sperante ca vor gasi 50 de muncitori calificati in domeniul fabricarii componentelor auto", a declarat Petru Antal.
Compania italiana "Sil Met" va demara activitatea de productie in zona industriala Turnu-Pecica la inceputul anului viitor.
Battanya este o localitate situata la 15 kilometri distanta de Pecica. In localitatea maghiara, care are aproximativ 7.000 de locuitori, se inregistreaza una dintre cele mai mari rate a somajului din Ungaria, de 15 la suta. Marea majoritate a populatiei lucreaza in agricultura, care, in acest moment, nu ofera venituri stabile localnicilor. Reprezentantii firmei italiene vor mai organiza inca doua etape de selectie pentru personal in orasul maghiar Battanya.
Proiectul zonei industriale de la Pecica este dezvoltat pe patru componente: incubator de afaceri, finantat de UE, centru de formare profesionala, terminal de TIR-uri si zona industriala propriu zisa. Initiativa de a aduce muncitori maghiari in zona industriala este unica in istoria relatiilor dintre Romania si Ungaria pentru ca nu s-a mai intamplat niciodata ca intr-unul dintre state sa se infiinteze deliberat o zona industriala destinata si muncitorilor din cealalta tara.

Cele mai citite

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă