3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialMoscova: Ucraina a încetat livrările de echipamente militare către Rusia

Moscova: Ucraina a încetat livrările de echipamente militare către Rusia

Ucraina a încetat să livreze Rusiei echipamente militare şi armament, deşi Moscova a plătit deja pentru o mare parte dintre acestea, a denunţat sâmbătă viceministrul rus al Apărării, Iuri Borisov, citat de AFP, scrie Mediafax.

Potrivit viceministrului rus, serviciile vamale ucrainene au blocat, începând din martie, livrările de armament şi echipamente militare comandate de Rusia înainte de destituirea fostului preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici.

"La mijlocul lui martie, Ucraina a publicat o nouă lege prin care prin care a interzis livrarea de echimamente militare către Rusia", a declarat Borisov, la un post de radio rus.

El a asigurat că Moscova a plătit deja pentru 80 la sută din aceste comenzi.

Ucraina ar putea pierde cota sa pe piaţa rusă a echipamentelor militare, a avertizat viceministrul.

El a anunţat că Rusia ar dori să încheie "contracte suplimentare pentru dotarea unor întreprinderi din Crimeea", o peninsulă ucraineană, anexată de Rusia în martie.

Înainte de declanşarea crizei dintre Moscova şi Kiev, volumul anual de livrări de armament şi echipamente militare era în valoare de 50 de miliarde de ruble (aproximativ un miliard de euro), a declarat Borisov.

Cele mai citite

Cauți un Lamborghini Urus în leasing?

Odată cu schimbarea societății, se schimbă și plăcerile / gusturile oamenilor. Atunci când se hotărăsc să își achiziționeze o mașină, majoritatea caută ori după...

Cauți un Lamborghini Urus în leasing?

Odată cu schimbarea societății, se schimbă și plăcerile / gusturile oamenilor. Atunci când se hotărăsc să își achiziționeze o mașină, majoritatea caută ori după...

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, vine în România

Adina Vălean, comisarul pentru transporturi al Uniunii Europene, va efectua, în perioada 7-8 decembrie 2023, o vizită oficială la București. În ziua de 7 decembrie,...
Ultima oră
Pe aceeași temă