13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMoscova spune că nu are desfășurate trupe la granița cu Ucraina

Moscova spune că nu are desfășurate trupe la granița cu Ucraina

Rusia nu desfășoară activități militare planificate sau neplanificate la granița cu Ucraina, a precizat, miercuri, ministerul de externe de la Moscova, adăugând că acuzațiile aduse Moscovei în acest sens sunt nefondate, informează RIA Novosti.

”SUA și Ucraina nu au motive de îngrijorare. Rusia a precizat în repetate rânduri că nu desfășoară activități militare la granița cu Ucraina”, a se arată în comunicatul ministerului.

În document se precizează că activitatea armatei rusești a fost verificată, în ultima lună, de inspectori internaționali conform așa numitului Document de la Viena și prin zboruri de observare, în conformitate cu Tratatul ”Cer Deschis”.

”Activitatea forțelor armate ale Rusiei pe teritoriul național nu amenință securitatea SUA sau a altor state membre ale OSCE”, susține ministerul de externe.

În comunicat se arată motivele pentru care Rusia a lipsit luni de la întâlnirea Consiliului Permanent al OSCE și de la forumul OSCE, inițiat de SUA și Ucraina pentru a discuta situația de la granița ruso-ucraineană.

”Rusia a declarat că nu vede sensul acestei întâlniri și nici a cererilor SUA și Ucrainei, care au lansat o canpanie anti-rusească în cadrul OSCE”.

Ministerul rus de Externe a declarat marți că OSCE nu este pregătiră să ofere o evaluare obiectivă a situației din Ucraina, judecând după remarcile recente ale lui Astrid Thors, Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorități Naționale, care a trecut cu vederea atrocitățile comise de extremiști și de naționaliștii din Ucraina, exprimându-și îngrijorarea față de populația ucraineană și tătară din Crimeea.

 

 

 

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...
Ultima oră
Pe aceeași temă