15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialMobilizare în masă pentru prinderea unui urs văzut pe străzile din Suceava

Mobilizare în masă pentru prinderea unui urs văzut pe străzile din Suceava

Autoritățile județene sucevene au stabilit un plan de măsuri pentru prinderea unui urs care a fost văzut pe străzi din municipiul Suceava, în noaptea de sâmbătă spre duminică, informează Mediafax.

Potrivit viceprimarului municipiului Suceava, Lucian Harşovschi, un urs a fost surprins de camerele de supraveghere ale Primăriei pe străzile din oraș, în noaptea de sâmbătă de duminică.

De asemenea, Harşovschi a declarat că animalul a fost văzut de mai multe persoane pe strada Universităţii, în apropierea sediului Poliţiei Municipale, apoi pe strada Oituz, după care ursul ar fi plecat spre comuna Şcheia.

”A fost identificat pe camerele de supraveghere ale Primăriei. Nu este foarte clar, dar pare să fie un urs”, a spus Harşovschi.

El a precizat că Primăria a anunţat Comisariatul de Regim Silvic şi Cinegetic, iar imaginile au fost predate Poliţiei Suceava.

Totodată, pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale unei firme din comuna Şcheia se vede un pui de urs care aleargă pe trotuar, speriat de autovehiculele care circulau în zonă.

La rândul său, directorul Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, a declarat că până în prezent nu au apărut informaţii noi privind ursul. ”Nu l-a mai văzut nimeni”, a spus Ciobanu.

Într-un comunicat al Prefecturii Suceava se arată că prefectul Constantin Harasim a convocat, luni, o şedinţă pentru stabilirea măsurilor privind identificarea şi capturarea ursului, la care au participat reprezentaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Jandarmi, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina”, Poliţiei Locale, Direcţiei Silvice, Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic, Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Suceava, Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

”În cadrul întâlnirii s-a stabilit un plan comun de măsuri pe linia siguranţei publice cuprinzând primele acţiuni: identificarea zonei în care îşi face simţită prezenţa ursul, cât şi prevenirea populaţiei asupra limitării deplasării în acel perimetru, concomitent cu anunţarea Primăriei Suceava, care potrivit legii are obligaţia de a acţiona prin structurile specializate pentru capturarea animalului”, se arată în comunicat.

De asemenea, autoritățile fac apel la populație să sune la 112 în cazul în care au informaţii despre ursul respectiv.

 

 

Cele mai citite

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...

ONU condamnă atacurile mortale israeliene din Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâşia Gaza."Condamn acţiunile Israelului care au ucis zeci...

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă