23.4 C
București
luni, 8 iulie 2024
AcasăSpecialMiss Univers - la a 55-a editie

Miss Univers – la a 55-a editie

Cea de-a 55-a editie a competitiei Miss Univers a fost gazduita de Los Angeles duminica, 23 iulie.
Desi unele concurente participa atat la Miss USA, cat si la Miss America, cele doua competitii sunt de sine statatoare. Castigatoarea Miss USA reprezinta Statele Unite la Miss Univers.
Primii opt ani, Miss Univers a fost organizat la Long Beach, in California. In 1960, a fost organizat la Miami Beach, in Florida, unde a ramas pana in 1971. Din 1972, locul a fost schimbat anual, evenimentul fiind gazduit in fiecare an de tari diferite. Producatorul evenimentului colaboreaza, pe tot parcursul anului, cu reprezentanti guvernamentali straini. In urma informatiilor culese, stabileste locul cel mai potrivit pentru fiecare editie.
La Miss Univers participa anual reprezentante a 75-85 de state, castigatoare ale titlului Miss la nivel national. Incepand cu anul 1993, participantele la Miss Univers trebuie sa aiba cel putin 18 ani si maximum 27 ani impliniti pana la data de 1 februarie a anului in curs. Nu sunt acceptate in competitie tinerele casatorite sau insarcinate. Mai mult decat atat, nu sunt acceptate nici cele care au fost casatorite, chiar daca acel mariaj este anulat, si nici cele care au nascut. De asemenea, castigatoarea se obliga sa nu se casatoreasca pe tot parcursul anului, pentru a-si mentine titlul pana la editia urmatoare. Cat priveste operatiile estetice, regulamentul nu prevede nici o restrictie.
Castigatoarea titlului Miss Univers calatoreste, pe tot parcursul anului, in toata lumea, se intalneste cu demnitari din diferite state, reprezentand Organizatia Miss Univers, participa la actiuni caritabile si la evenimente organizate de sponsori oficiali.
Coroana de Miss Univers este realizata de designerul de origine japoneza Mikimoto. Este pastrata de Organizatia Miss Univers si este folosita in fiecare an pentru incoronarea castigatoarei. Estimata la 250.000 de dolari americani, coroana are 800 de diamante de 18 carate si 120 de perle.
Natalie Glebova, Miss Univers 2005, este cea care a oferit coroana succesoarei sale, la finalul competitiei de ieri.

Cele mai citite

România se pregătește de o nouă minivacanță: câte zile libere urmează?

Românii se vor bucura, în doar câteva săptămâni, de o nouă minivacanță în care se pot relaxa Românii vor avea încă o minivacanță luna viitoare,...

Numărul investitorilor români din piața imobiliară din Dubai, în creștere cu 40%, în ultimii trei ani

Dubai, cunoscut pentru cea mai înaltă clădire din lume, dar și pentru construcțiile sale grandioase și cosmopolite, era, până nu de mult, o destinție...

Euro în scădere, pe fondul pregătirilor pentru blocajul post-electoral din Franța

Moneda euro a alunecat duminică, după ce proiecțiile de la alegerile din Hexagon, au indicat o evoluție neașteptat de puternică pentru Noul Front Popular de...
Ultima oră
Pe aceeași temă