26.7 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalViktor Orban a mers „în misiune de pace„ în China și s-a...

Viktor Orban a mers „în misiune de pace„ în China și s-a întâlnit cu Xi Jinping

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a ajuns luni în Beijing, unde a fost întâmpinat de președintele Chinei, Xi Jinping. Aceasta marchează a treia vizită neașteptată a lui Orban de când Ungaria a preluat președinția rotativă a Uniunii Europene la începutul lunii iulie.

Săptămâna trecută, Viktor Orban a efectuat deplasări în Ucraina și Rusia, în cadrul a ceea ce el numește o „misiune de pace”. Acum, liderul ungar a ajuns în China pentru o înrevedere cu Xi Jinping, notează Reuters.

„Misiunea de pace a premierului Viktor Orban continuă,” a afirmat luni Bertalan Havasi, șeful de presă al prim-ministrului, pentru agenția de presă de stat MTI, conform Reuters și News.ro. Imagini cu Orban strângând mâna liderului chinez Xi Jinping au fost publicate pe conturile de pe rețelele de socializare ale premierului ungar.

https://twitter.com/PM_ViktorOrban/status/1810161408891408887/photo/1

„China joacă un rol esențial în stabilirea condițiilor de pace în conflictul dintre Rusia și Ucraina. De aceea am venit să mă întâlnesc cu președintele Xi în Beijing, la doar două luni după vizita sa oficială la Budapesta,” se menționează în mesajulde de pe rețeaua X.

În contextul președinției rotative a UE, Viktor Orban și-a intensificat eforturile diplomatice, vizitând țări cheie implicate în conflictul ruso-ucrainean.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă