37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSocialRomânia se pregătește de o nouă minivacanță: câte zile libere urmează?

România se pregătește de o nouă minivacanță: câte zile libere urmează?

Românii se vor bucura, în doar câteva săptămâni, de o nouă minivacanță în care se pot relaxa

Românii vor avea încă o minivacanță luna viitoare, cu patru zile libere legate în august. După minivacanța de Rusalii, angajații vor avea o nouă perioadă de pauză, datorită unei zile libere.

Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria) este o zi liberă acordată de stat. În acest an, sărbătoarea va cădea într-o zi de joi, iar Guvernul a hotărât să transforme și ziua de vineri, liberă pentru bugetari. Astfel, s-a creat un weekend prelungit de patru zile. Asta înseamnă că bugetarii vor sta acasă de joi până duminică.

Pentru angajații din sectorul privat, lucrurile stau diferit. Aceștia vor avea liber doar pe 15 august, fără a beneficia de minivacanța de patru zile.

Zile libere în 2024

  • Joi, 15 august – Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria)
  • Vineri, 16 august – Zi liberă decisă de Guvern (minivacanță 15-18 august, 4 zile)
  • Sâmbătă, 30 noiembrie – Sfântul Andrei
  • Duminică, 1 decembrie – Ziua Națională
  • Miercuri, 25 decembrie – Crăciunul
Dana Macsim
Dana Macsimhttp://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă