11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialToader susţine că fostul prefect de Galaţi este în vizorul DNA şi...

Toader susţine că fostul prefect de Galaţi este în vizorul DNA şi pentru organizarea alegerilor din 2012

Mircea Toader a declarat, vineri, că la sfârşitul anului trecut a fost chemat la DNA unde i s-au cerut anumite documente întrucât procurorii fac cercetări în cazul lui Emanoil Cătălin Bocăneanu în legătură cu o plângere penală privind organizarea alegerilor locale din 2012, pe care deputatul a depus-o împotriva fostului prefect.

Toader a precizat că în anul 2012, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL Galaţi, i-a făcut o plângere penală lui Bocăneanu, prefect al judeţului Galați la acea vreme, pe motiv că acesta a numit discreţionar preşedinţi şi vicepreşedinţi la secţiile de votare de la alegerile locale din 2012, fără să ţină cont de propunerile primarilor aşa cum prevede legea.

Fostul prefect al judeţului Galaţi a fost scos din arest preventiv, în 14 ianuarie, și plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii a Tribunalului Galaţi, scrie Mediafax.

Fostul prefect al judeţului Galaţi Emanoil Cătălin Bocăneanu a fost arestat preventiv în octombrie 2014, pentru aprobarea finanţării FCM Dunărea cu 970.000 de lei, în condiţiile în care clubul de fotbal avea interdicţie la bani de la stat, din cauza datoriilor. De asemenea, anchetatorii au mai stabilit că Bocăneanu a sustras şi a distrus mai multe documente care atestau că FCM Dunărea Galaţi a obţinut, în mod ilegal, finanţare de la bugetul de stat.

În noiembrie 2014, fostul prefect de Galaţi a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, sub acuzațiile de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi sustragere sau distrugere de înscrisuri.

În februarie 2014, Emanoil Bocăneanu fusese trimis în judecată într-un alt dosar, tot pentru fapte de corupţie comise în calitate de prefect al judeţului Galaţi, respectiv nouă infracţiuni, printre care trafic de influenţă, şantaj, delapidare şi abuz în serviciu.

În luna mai, Bocăneanu a fost arestat după ce a încălcat condiţiile eliberării condiţionate, el plecând din Galaţi la Brăila, unde s-a întâlnit cu un bărbat pentru a discuta despre angajarea unui asasin pentru uciderea unuia din denunţătorii din primul său dosar său de corupţie. El a fost eliberat în iunie şi arestat din nou, în octombrie, în noul dosar.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă