21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul francez de Finanțe: Găzduirea refugiaților în Franţa, "o problemă de câteva...

Ministrul francez de Finanțe: Găzduirea refugiaților în Franţa, “o problemă de câteva milioane” de euro

Găzduirea a 24.000 de refugiaţi pentru doi ani în Franţa este “o problemă de câteva milioane” de euro şi “nu se va realiza în detrimentul altor politici”, a declarat ministrul francez de Finanţe, Michel Sapin, informează Mediafax.

Banii care vor fi alocaţi pentru aceste persoane “nu au nicio legătură cu problemele globale precum echilibrul bugetului de stat şi colectivităţile locale”, a afirmat ministrul pentru posturile RMC şi BFM TV.

“Facem un gest pe măsura generozităţii necesare”, a subliniat Sapin. “Aceasta este măsura a ceea ce putem face”, a adăugat el, recunoscând că primirea refugiaţilor este şi o “povară”.

Întrebat despre posibilitatea ca statul să prevadă în buget o linie specială consacrată găzduirii refugiaţilor, ministrul a răspuns: “Evident”.

“Această măsură este în curs”, în special pentru colectivităţile locale, “pentru că ele îi vor găzdui”, a precizat el.

Comisia Europeană va propune miercuri repartizarea între statele membre UE a 120.000 de refugiaţi, pentru următorii doi ani, dintre care 24.000 ar urma să ajungă în Franţa.

Cele mai citite

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 19 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 19 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 19 mai...

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă