16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul Educației, Mircea Dumitru: Temele ar trebui rezolvate în timpul în care...

Ministrul Educației, Mircea Dumitru: Temele ar trebui rezolvate în timpul în care copiii sunt în școală

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, consideră că elevii ar trebui să rezolve temele în timpul orelor de curs și nu acasă cu părinții, informează Agerpres.

Întrebat, la Digi24, dacă elevii din România învață mult, ministrul a replicat: "Dacă stau mult să își pregătească orele (temele — n.r.), da, foarte mult, nepermis de mult pentru că după ce termină programul la școală după-amiaza sau seara sau a doua zi dimineața, în funcție de intervalul de timp în care stau la școală, tot cu școala se ocupă pentru că trebuie să facă aceste teme care le sunt date la școală și care, în mod normal, ar trebui rezolvate în timpul în care sunt în școală. Nu ar trebui să fie supraîncărcați și acasă cu părinții".

Ministrul Educației a punctat și faptul că opinia sa privind rezolvarea temelor la școală este împărtășită și de alți educatori.

"Nu o spun eu, o spun foarte mulți educatori. Ideea că, într-un fel sau altul, pe parcursul întregii zile tu te ocupi numai de rezolvarea unor teme școlare, nu este normală pentru educația actuală și impune asupra copilului un ritm de lucru și o cantitate de muncă nerezonabile pentru vârsta lui", a subliniat ministrul Dumitru.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

ELCEN o acuză pe Firea că a mințit la Realitatea Plus, în legătură cu falimentul RADET

Se încearcă din nou inducerea în eroare a opiniei publice în sensul în care ELCEN este considerată cauza falimentului RADET, transmit reprezentanții Electrocentrale București. Vă...
Ultima oră
Pe aceeași temă