6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialMinistrul Educaţiei Cătălin Baba a demisionat din CA al TVR şi s-a...

Ministrul Educaţiei Cătălin Baba a demisionat din CA al TVR şi s-a suspendat din funcţiile de la UBB

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baban a demisionat, vineri, din funcţia pe care o deţinea din Consiliul de Administraţie al TVR şi, totodată, s-a suspendat din toate funcţiile didactice şi de conducere ale Universităţii Babeş – Bolyai din Cluj – Napoca, relatează Mediafax.

“Aşa cum am promis în urmă cu două zile, după ce am fost învestit ministru al Educaţiei demisionez din Consiliul de Administraţie al TVR. De azi sunt ordonator principal de credite, iar acest lucru este incompatibil cu funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al TVR”, a explicat ministrul Cătălin Baba.

Cătălin Baba este reprezentantul Guvernului în Consiliul de Administraţie al TVR din iunie 2010.

Totodată vineri, Cătălin Baba a solicitat Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca suspendarea din funcţiile didactice şi de conducere pe perioada exercitării mandatului de ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Cătălin Baba a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că după ce va fi învestit îşi va da demisia din CA al TVR, întrucât ar fi incompatibil în condiţiile în care ca şi ministru va fi ordonator principal de credite.

Cătălin Baba este unul dintre colaboratorii apropiaţi ai lui Emil Boc şi face parte din grupul de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul UBB Cluj care l-a urmat pe fostul premier la Bucureşti după numirea acestuia în fruntea Guvernului.

El a fost ales în 2001 prodecan, iar în 2004 decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, instituţie unde Emil Boc deţinea funcţia de lector universitar şi unde preda cursuri privind sistemul politic românesc.

Cătălin Baba a colaborat cu Emil Boc imediat după ce acesta a fost ales primar al municipiului Cluj-Napoca, în iunie 2004, an în care s-a ocupat de stabilirea “diagnozei organizaţionale” a Primăriei Cluj-Napoca, iar ulterior de elaborarea strategiei de dezvoltare pe termen mediu a municipiului în perioada 2006-2007.

El a intrat în PDL, partid condus de Emil Boc, în anul 2008.

Cătălin Baba a fost numit, iniţial, şef al Cancelariei premierului Emil Boc, la începutul anului 2009, după care a fost numit consilier al primului ministru, pentru ca, din octombrie 2009, să fie promovat în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei.

Din declaraţia de avere postată în aprilie 2011 pe site-ul Ministerului Educaţiei, reiese că Baba deţine două terenuri în judeţul Cluj, dobândite în anii 2002 şi 2005, în suprafaţă de 588 metri pătraţi, respectiv 3.500 de metri pătraţi, şi un autoturism Dacia Supernova, cumpărat în 2002.

Baba are două conturi bancare deschise în 2010, unul de 20.000 de lei şi altul de 30.000 de euro, dar are şi un credit bancar de 35.000 de euro, luat în anul 2005 şi scandent în 2030.

Cătălin Baba a trecut în declaraţia de avere faptul că a încasat în anul 2010 venituri din salarii de la UBB, de la Ministerul Educaţiei şi de la Secretariatul General al Guvernului, în sumă de peste 100.000 de lei.

Cele mai citite

Tendințe la nivelul pieței de creditare. La ce ne putem aștepta în 2024?

Anul 2023 nu a fost cel mai bun pentru dezvoltatorii imobiliari. Vânzările au scăzut chiar și 30-40 la sută față de anul trecut, iar...

Secretarul de stat pentru relația cu Republica Moldova s-a întâlnit cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene

Secretarul de stat Adrian Dupu, șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, s-a întâlnit cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac. Întâlnirea...

Epidemie de rujeolă: Noi precizări ale ministrului sănătății

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, în contextul în care avem aproape 2.000 de cazuri în 29 de județe. Numărul...
Ultima oră
Pe aceeași temă