17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul britanic pentru Brexit, David Davis, se duce luni la Bruxelles pentru...

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, se duce luni la Bruxelles pentru a începe negocierile: „nu ar trebui să existe nicio îndoială, ieșim din Uniunea Europeană”

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, se va afla luni la Bruxelles pentru deschiderea negocierilor privind ieșirea țării sale din blocul comunitar cu mesajul clar că „nu ar trebui să existe nicio îndoială, ieșim din Uniunea Europeană”.

La câteva zile după ce președintele francez Emmanuel Macron a sugerat că Marea Britanie ar putea opta totuși pentru rămânerea în blocul comunitar, ministrul David Davis a subliniat că nu va exista nicio deviere de la planul premierului Theresa May de a negocia Brexit-ul, pentru care cetățenii țării au votat la referendumul de pe 23 iunie 2016.

„Când mă îndrept acum spre Bruxelles pentru a deschide negocierile oficiale pentru ieșirea din UE, nu ar trebui să existe nicio îndoială — ieșim din Uniunea Europeană și respectăm rezultatul acelui referendum istoric”, a declarat Davis. „Plecarea (din UE) ne oferă oportunitatea de a construi un viitor nou, luminos pentru Regatul Unit — unul în care suntem liberi să ne controlăm frontierele, să ne adoptăm propriile legi și să facem ceea ce statele independente și suverane fac”, a adăugat el.

Davis, care, în campania pentru referendumul din iunie 2016, a fost unul din promotorii importanți ai campaniei pentru ieșirea din UE, mai afirmă că abordează negocierile cu UE într-un mod constructiv, fiind conștient că acestea vor fi „dificile pe alocuri”.

„Nu întoarcem spatele Europei. Este vital ca acordul pe care îl încheiem să permită atât Marii Britanii, cât și UE să prospere, în cadrul noului parteneriat aprofundat și special pe care îl dorim cu aliații și prietenii noștri cei mai apropiați”, a subliniat Davis.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Miniștrii de externe sprijină Ucraina, definesc prioritățile Consiliului Europei și adoptă un tratat privind inteligența artificială

În contextul în care Consiliul Europei împlinește 75 de ani, miniștrii afacerilor externe din cele 46 de state membre ale Consiliului Europei s-au reunit...

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...
Ultima oră
Pe aceeași temă