23.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialMinistrul Apărării, Mircea Dușa: "Nu ne intimidează propaganda rusească"

Ministrul Apărării, Mircea Dușa: “Nu ne intimidează propaganda rusească”

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat azi, la Târgu Mureș, că propaganda rusească este una destul de activă, însă a subliniat că România nu este intimidată de declarații de genul celei făcute de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukașevici.

''Propaganda rusească este una destul de activă, ați văzut că se fac tot felul de declarații. Nu ne intimidează astfel de declarații", a subliniat Mircea Dușa, citat de Agerpres.

Ministrul Apărării Naționale a făcut aluzie la declarația purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukașevici, care a afirmat, pe 8 aprilie, că planurile NATO de a desfășura forțe militare în România, foarte aproape de frontiera cu Rusia, sunt "inadecvate" și "conflictuale".

Mircea Dușa a explicat că România contează pe protecția NATO, inclusiv împotriva Rusiei: "La summit-ul din Țara Galilor de anul trecut s-au stabilit măsurile de reasigurare pe flancul estic al NATO și al Uniunii Europene, cu precizarea că vor fi în permanență forțe ale NATO prin rotație, iar proiectul acela de lege care vizează accesul militarilor străini pe teritoriul României este un proiect care a fost aprobat de Guvern, sigur că va merge la CSAT și după aceea în Parlament și creează posibilitățile pentru aplicarea măsurilor de reasigurare pe flancul estic al NATO și al UE", a spus Dușa.

Ministrul a mai precizat că, după ce modificările la Legea 291 referitoare la staționarea militarilor străini pe teritoriul României vor fi aprobate de Parlament, Legislativul va fi cel care va aproba efectivele și capabilitățile militare care sunt organizate în România de către NATO.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Florin Răducioiu, amintiri despre Cupa Mondială din 1994

Florin Răducioiu a discutat despre echipa națională a României și despre perioada Campionatului Mondial din 1994. Fostul atacant al echipei AC Milan a participat...

BECC Costinești cere anularea alegerilor

Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală (BECC) nr.29 Costineşti a stabilit, seara trecută, că este necesară anularea scrutinului electoral la alegerile pentru administraţia publică locală...

Apel pentru justiție în dosarele crimelor de genocid și fratricid din 22-30 decembrie 1989 și 13-15 iunie 1990

Următorul document se adresează președintelui României Klaus Iohannis, liderilor coaliției de guvernare Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, precum și ministrului Justiției Alina Gorghiu. Către Președintele României...
Ultima oră
Pe aceeași temă