16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMilitarii vor curăţa Parcul Municipal Bistriţa după furtună

Militarii vor curăţa Parcul Municipal Bistriţa după furtună

Militarii Brigăzii 81 Mecanizate Bistriţa vor ajuta, începând de joi, Primăria Bistriţa să cureţe Parcul Municipal de crengile şi copacii răvăşite de furtuna de miercuri.

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a precizat că fără ajutorul militarilor, municipalitatea nu ar putea termina de curăţat oraşul într-o săptămână întreagă.

„Militarii vor începe dintr-un capăt, noi din altul, cu cei de la Spaţii Verzi, şi voi lua legătura şi cu Penitenciarul Bistriţa pentru ca lucrurile să meargă mai repede şi, în două-trei zile, să nu se mai vadă efectele furtunii”, a spus Creţu.

Parcul Municipal e printre cele mai afectate zone din oraş, zeci de arbori seculari fiind scoşi de-a dreptul din rădăcini de vântul puternic. Un tei secular s-a prăbuşit chiar lângă statuia poetului George Coşbuc.

Vijelia a mai făcut pagube însemnate şi la Complexul de agrement Heidenfeld, unde, de asemenea, trei brazi au fost smulşi din rădăcini de vânt, iar gardurile care împrejmuiau zona au fost puse la pământ.

Schela metalică ce înconjură acum Biserica Evanghelică Bistriţa (aflată în reabilitare) a rezistat vântului, singurele pagube produse de vijelie fiind în interiorul clădirii, de la un geam deschis, însă sunt nesemnificative.

O vijelie puternică s-a abătut asupra Bistriţei în jurul orei 15.00. Vântul a suflat cu 90 de km la oră timp de aproape 25 de minute, după care a plouat torenţial, căzând 31 de litri/mp într-o oră. Vijelia a smus acoperişuri de clădiri, a rupt copaci şi a avariat căi de comunicaţii.

Cele mai citite

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă