16.2 C
București
luni, 9 septembrie 2024
AcasăSpecialMilitarii se retrag în munţi. Vezi ARMA SECRETĂ a vânătorilor de munte

Militarii se retrag în munţi. Vezi ARMA SECRETĂ a vânătorilor de munte

Militari din România, Bulgaria şi SUA au desfăşurat un exerciţiu comun în garnizoana Vatra Dornei.

Antrenamentul s-a realizat în masivul Rarău, cu participarea militarilor români din Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă”.

Partenerii lor au fost militari bulgari din Batalionul 101 Alpin și militari americani din trupele de infanterie marina dislocate în Europa. Exerciţiul multinaţional a fost inclus în programul Operațiunii  Black Sea Rotational Force (BSRF), organizată de SUA în estul Europei.

În masivul Rarău, militarii au executat trageri de luptă și instrucţie alpină, având ca scop creşterea nivelului de interoperabilitate.

Arma – vedetă a acestui exercițiu a fost mașina de luptă a vânătorilor de munte (MLVM), aflată în dotarea Armatei Române. Deși nu este de ultimă generație, ea reprezintă cel mai puternic mijloc de luptă al vânătorilor de munte români, fiind concepută atât pentru a transporta militari, cât și pentru a deschide focul.

Despre MLVM nu se dau detalii pe niciunul dintre site-urile millitare oficiale românești – nici al Ministerului Apărării, nici al Statului Major General, nici al Forțelor Terestre.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă