12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialMilitanţi ai opoziţiei ruse, arestaţi la Moscova

Militanţi ai opoziţiei ruse, arestaţi la Moscova

Mai mulţi militanţi ai opoziţiei au fost arestaţi, joi, la Moscova în cadrul unei reuniuni în faţa unei închisori unde sunt deţinuţi mai mulţi lideri ai opoziţiei, între care Boris Nemţov, potrivit agenţiilor ruse, relatează AFP.

“Aproximativ zece militanţi ai mişcării Solidarnost au fost arestaţi”, a declarat Olga Şorina, purtătoarea de cuvânt a mişcării căreia îi aparţine Boris Nemţov, citată de Interfax.

Printre ei se află şi opozantul Mihail Schneider, a precizat ea pentru postul de radio Ecoul Moscovei.

La rândul său, liderul mişcării Frontul de Stânga, Serghei Udalţov, a afirmat că aproape 30 de persoane au fost arestate joi, între care militanţi din cadrul opoziţiei, dar şi persoane venite să se opună reuniunii, potrivit Interfax.

Militanţii s-au reunit joi pentru a-i susţine pe Boris Nemţov şi pe alţi opozanţi, între care Eduard Limonov, Konstantin Kosiakin şi Ilia Iaşin, arestaţi la 31 decembrie în cadrul unei manifestaţii a opoziţiei.

Boris Nemţov a fost condamnat la 2 ianuarie la 15 zile de închisoare pentru “nesupunere faţă de forţele de ordine”.

Ceilalţi trei lideri ai opoziţiei ruse ispăşesc pedepse de cinci până la zece zile de detenţie pentru fapte similare. Ilia Iaşin a fost eliberat miercuri seara după cinci zile de detenţie, potrivit Interfax.

Toţi au fost arestaţi la 31 de decembrie în cadrul unei manifestaţii a opoziţiei, care se reuneşte la data de 31 a fiecărei luni cu 31 de zile pentru a cere respectarea articolului 31 din Constituţia rusă, ce garantează libertatea de reuniune.

Marţi, 35 de militanţi ai opoziţiei ruse au fost arestaţi la Moscova în cadrul unei reuniuni organizate din aceleaşi motive, a anunţat poliţia moscovită.

Cele mai citite

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă