30 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialMii de credincioşi la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din judeţul Constanţa

Mii de credincioşi la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din judeţul Constanţa

Câteva mii de credincioşi participă, miercuri dimineaţă, la ceremonialul religios de la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei, din comuna constănţeană Ion Corvin, unde au fost aduse, din Grecia, părticele din moaştele Sfântului Andrei Criteanul, transmite corespondentul Mediafax.

Manifestările religioase de la mănăstire dedicate Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, au început miercuri dimineaţă, la ora 8.30, când a fost sfinţit Agheasmatarul ridicat deasupra izvorului în care boteza Apostolul Andrei.

De la ora 9.30 are loc o slujbă religioasă oficiată pe esplanada bisericii mari a Mănăstirii Peştera Sfântului Apostol Andrei, la manifestările religioase care au loc pe tot parcursul zilei fiind aştepte aproximativ 20.000 de persoane.

La manifestările de miercuri de la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei au fost mobilizaţi aproximativ 200 de jandarmi din Gruparea Mobilă “Tomis”, care vor asigura ordinea publică pe timpul desfăşurării ceremonialului religios. Zona în care se desfăşoară ceremonialul religios a fost delimitată cu garduri metalice.

Moaştele Sfântului Andrei Criteanul vor rămâne la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei până miercuri seară, când vor fi duse la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa. Moaştele au fost aduse din Grecia la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, în noaptea de duminică spre luni, cu prilejul prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, de o delegaţie condusă mitropolitul de Mitilyne, Înaltpreasfinţitul Iakovos. Moaştele vor rămâne la Constanţa până în 3 decembrie, când vor fi duse înapoi în Grecia.

Cele mai citite

Tudor Chirilă: “Ce conteazǎ câteva mii de voturi furate când viitorul arată aşa de bine”

Tudor Chirilă a tras primele concluzii după ce George Tuță a câștigat alegerile în Sectorul 1 al Capitalei. Într-o postare pe pagina sa de...

Europarlamentarul Eugen Tomac despre alegerile din România: “Un milion de voturi anulate și mii de procese verbale măsluite”

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, susține că la alegerile din 9 iunie 2024, în România s-au consemnat "un milion de voturi anulate și mii...

170 de români au așteptat zece ore pe aeroportul din Antalya după ce s-a stricat avionul care urma să-i aducă acasă

170 de turiști români au așteptat peste zece ore pe aeroportul din orașul Antalya (Turcia), după ce avionul la care cumpăraseră bilete, care urma...
Ultima oră
Pe aceeași temă