10 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecial"Micul Paris", din nou la moda

“Micul Paris”, din nou la moda

Viata de noapte din Bucuresti este, inca, departe de cea a marilor orase occidentale. çn afara de localurile de noapte si discoteci, in Bucuresti, teatrele si cinematografele nu au program nocturn. Si totusi, exista o exceptie. La Circ&Variete Globus publicul este invitat, in fiecare sambata, de la ora 21.30, la spectacolul de teatru-cabaret "Micul Paris". Un spectacol in nocturna, exclusiv pentru adulti, care face cu succes concurenta reprezentatiilor care se pot vedea la Paris, la celebrul Moulin Rouge, de exemplu.
Lansat la sfarsitul anului trecut, cand a avut premiera, pe 24 decembrie, "Micul Paris" a placut si a surprins. Pentru prima data, sala si arena, care pareau asociate exclusiv spectacolelor de circ, se prezinta sub forma unui spatiu elegant, in care randurile de scaune alterneaza cu randurile de mese. Publicul este invitat sa ia loc la mese, condus de chelneri amabili si surazatori. Iar pe fiecare masa, alaturi de lumina ambientala a unei lumanari, oamenii gasesc un meniu atractiv, din care pot alege chiar si cele mai bune marci de sampanie. Pentru ca un spectacol de cabaret presupune, pe langa reprezentatia artistica, si o oferta de consum, asemanatoare celei dintr-un restaurant.
Nu mai putin atragatoare este atmosfera din foaier, care, in pauza spectacolului, se transforma in promenada, unde cele mai elegante tinute vestimentare sunt usor de remarcat. Ca o prelungire a spectacolului, in pauza, pe ecranele de pe peretii foaierului, se deruleaza  imagini pitoresti din acel Bucuresti de alta data, care a fost denumit "Micul Paris".
Cu aceasta premiera, Circ&Variete Globus a lansat bucurestenilor o incitanta si agreabila oferta de distractie nocturna, care reprezinta doar un inceput. Pentru ca urmatorul spectacol pentru adulti care va fi gazduit de aceasta institutie va fi un muzical realizat dupa "çmblanzirea scorpiei" de Shakespeare. "Dorim sa dovedim cat de multe posibilitati are o institutie, atunci cand resursele sunt bine manageriate si cand selectia spectacolelor este pe gustul publicului", a spus Brandusa Novac, directoarea Circ&Variete Globus.

"Ca o lacrima a trecutului"

Succesul la public al cabaretului "Micul Paris" este de necontestat. Oamenii ii aplauda indelung pe artisti, iar acestia reusesc performanta autenticitatii.
Spectacolul se deruleaza dupa o poveste seducatoare, reinviind atmosfera de la Teatrul Carabus, condus de Constantin Tanase, unde povestile de viata si de scena ale artistilor (Maria Tanase, Cristian Vasile, Jean Moscopol, dar si Edith Piaf, Josephine Baker, Fred Astaire) se impletesc, in decorul celor mai pitoresti strazi sau cafenele, din Bucurestiul interbelic, redat de o inspirata scenografie.
Prin multimea cantecelor si a numerelor de dans, prin multimea si spectaculozitatea  costumelor (peste 300 de costume pentru peste 100 de artisti), "Micul Paris" este o reprezentatie aflata sub semnul generozitatii, al talentului si al performantei artistice.
Regizoarea spectacolului, Brandusa Novac, a selectat cu mare grija distributia, dorind ca interpretii sa-i reinvie pe marii artisti din interbelic. "Mi-am imaginat acest spectacol ca pe o lacrima a trecutului", spune regizoarea.

Bucurestiul de ieri si de astazi

çn opinia directoarei Circ&Variete Globus, publicul este frapat de cabaretul "Micul Paris". "Cred ca de abia la o a doua vizionare, spectatorii s-ar simti cu adevarat la largul lor. Totul ii uimeste si ii timoreaza, putin. Perioada comunista a fost ca un inghet, din care ne revenim treptat. Nu suntem obisnuiti cu eleganta si autenticitatea, ca norma, si  nici confortul ambiantei si amabilitatea personalului nu ne sunt familiare. Toate acestea le oferim publicului in primul nostru cabaret, «Micul Paris», dorind sa schimbam mentalitati, sa revenim la normalitate", remarca Brandusa Novac. Alternativa la programele TV sau la ofertele discotecilor si ale localurilor de noapte, cabaretul "Micul Paris" de la Circ&Variete Globus va asteapta la o intalnire in nocturna, cu Bucurestiul de ieri si de astazi.
 

Cele mai citite

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...

Firmele de păcănele preferă să funcționeze acolo unde legea le interzicea acest lucru

Cu multe firme chinuindu-se să constituie, după caz, garanția de 500.000, 800.000 sau de 1.000.000 de euro, restricționarea funcționării aparatelor la sate și în...

Roberta Metsola: Tbilisi, te auzim! Te vedem

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, şi-a exprimat, marţi, sprijinul pentru poporul georgian, într-o postare pe reţelele de socializare, potrivit actualitate.org. Roberta Metsola, mesaj pentru georgieni:...
Ultima oră
Pe aceeași temă