18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMickey Mouse îi jigneşte pe islamici

Mickey Mouse îi jigneşte pe islamici

Un om de afaceri din Egipt a înfuriat întreaga populaţie islamică după ce a postat pe Twitter fotografii în care personajul de desene animate Mickey Mouse este înfăţişat cu barbă islamică alături de Minnie care îşi acoperă faţa cu un voal, anunţă The Telegraph.

Naguib Sawiris, deţinătorul celei mai mari companii de telefonie mobilă din Egipt, a atras multe critici asupra sa, deşi totul a fost doar o glumă, după cum susţine acesta. Cu toate astea, peste 60 de mii de oamenii s-au arătat profund jigniţi pe pagina de Facebook pe care au creat-o special pentru a protesta împotriva a ceea ce nu este decât o mare ofensă adusă poporului muslim. “Dacă sunteţi musulmani adevăraţi, participaţi la boicot dacă vă iubiţi religia, spun aceştia pe pagina de Facebook. Răspândiţi vestea, ar trebui să le tăiem limbile celor care ne defăimează credinţa!”

Greşeala lui Sawiris este cu atât mai gravă cu cât membrii mişcării Salafi, o sectă islamică conservatoare, au înaintat o petiţie procurorului general cerându-i să ia măsuri împotriva omului de afaceri. Iar lucrurile nu stau tocmai bine pentru acesta întrucât popularitatea companiei lui a scăzut în urma acestui eveniment şi chiar dacă totul a fost voit a fi doar o glumă toata lumea ştie că Sawaris este adeptul creştinismului.

În plus, de la detronarea preşedintelui Mubarak relaţia dintre creştinii egipteni şi mişcarea Salafi este tot mai tensionată. Sawiris este membru fondator al unui nou partid politic liberal, Egiptenii Liberi, care protestează împotriva alegerilor parlamentare programate pentru luna septembrie. El a susţinut în repetate rânduri că se simte străin în propria ţară datorită presiunilor care se fac asupra femeilor pentru ca acestea să continue să poarte voalul ce le acoperă chipul.

Membrii grupării Salafi şi sunt uşor de recunoscut după barba lungă pe care o poartă deseori fără mustaţă la fel ca profetul Mohammed. Femeile Salafi îşi acoperă chipul cu un niqab, un voal special, şi nu cu o eşarfă aşa cum fac multe egiptence în prezent.

Tot pe Twitter, omul de afaceri a postat un mesaj în care îşi cere scuze celor care nu au privit întâmplarea ca pe o glumă susţinând că nu a vrut să jignească pe nimeni.

Cele mai citite

ELCEN o acuză pe Firea că a mințit la Realitatea Plus, în legătură cu falimentul RADET

Se încearcă din nou inducerea în eroare a opiniei publice în sensul în care ELCEN este considerată cauza falimentului RADET, transmit reprezentanții Electrocentrale București. Vă...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...
Ultima oră
Pe aceeași temă