18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMerkel promite ajutor pentru landurile germane care primesc refugiaţi

Merkel promite ajutor pentru landurile germane care primesc refugiaţi

Cancelarul german, Angela Merkel, a promis mai multă susţinere federală pentru landurile germane responsabile de găzduirea zecilor de mii de refugiaţi care intră în ţară, informează Mediafax.

În timp ce încearcă să convingă alţi lideri europeni să fie de acord cu cotele obligatorii de relocare a imigranţilor, cancelarul Angela Merkel s-a întâlnit, de asemenea, cu liderii celor 16 landuri germane pentru a discuta despre repartizarea imigranţilor în Germania.

“Ceea ce este important acum este să creăm un proces ordonat şi transparent pentru a face faţă numărului mare de refugiaţi”, a spus Merkel, după o întâlnire de marţi, care a durat aproape patru ore, cu liderii landurilor.

Premierii landurilor au cerut un ajutor mai mare decât cel de 6 miliarde de euro aprobat de coaliţia de guvernare la nivel federal cu mai mult de o săptămână în urmă. Trei miliarde de euro au fost puşi deoparte din bugetul pentru anul 2016 pentru asistenţă federală oferită imigranţilor, şi o sumă similară pentru landuri şi municipalităţi.

Banca de investiţii KfW a Guvernului Federal German a transmis marţi că a dat cu împrumut 184 de milioane de euro guvernelor locale în prima săptămână, din cadrul unui program masiv de împrumutare, ce are rolul de a grăbi construirea de centre de adăpost pentru imigranţi.

Premierul landului Turingia, Bodo Ramelow, membru al Partidului de Stânga, a declarat că suma ar trebui “cel puţin dublată, astfel încât angajamentele să fie implementante mai repede”.

Merkel a adăugat că Guvernul Federal va crea 40.000 de locuri pentru imigranţi şi că se vor construi centre de distribuire. Aproximativ 800.000 de oameni sunt aşteptaţi să depună cerere pentru azil în Germania în acest an.

Merkel a adăugat că ţara în ansamblul ei trebuie să ofere un impuls masiv pentru a face faţă crizei. Cancelarul german şi liderii landurilor nu au ajuns la o decizie privind locurile în care vor fi plasate centrele de distribuţie.

Premierul landului Renania-Palatinat, Malu Dreyer, a spus că integrarea refugiaţilor în societatea germană va fi crucială şi că Guvernul nu va putea gestiona integrarea de unul singur.

“Avem nevoie de un pact naţional între toţi jucătorii, nu numai cu Guvernul federal, landurile şi municipalităţile, dar şi cu mediul de afaceri, sindicatele şi societatea civilă”, a spus ea.

Dreyer a spus de asemenea, că autorităţile trebuie să accelereze procesarea documentelor pentru refugiaţi. Autorităţile germane au nevoie de cinci luni pentru acest lucru, în timp ce Elveţia încheie acest proces în 48 de ore, iar Olanda în 11 zile, a spus ea.

Cele mai citite

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...
Ultima oră
Pe aceeași temă