31.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialMerkel: Germania nu vrea să facă promisiuni pe care să nu le...

Merkel: Germania nu vrea să facă promisiuni pe care să nu le poată respecta

Germania nu vrea să facă promisiuni pe care să nu le poată respecta, pentru rezolvarea crizei datoriilor din Europa, dar este pregătită să dea dovadă de solidaritate şi să apere euro, a declarat miercuri cancelarul Angela Merkel, într-un discurs susţinut la Forumul Economic Mondial de la Davos, potrivit Mediafax.

„Nu spunem că nu vrem această solidaritate, dar nu vrem să ne luăm un angajament pe care să nu îl putem respecta”, a afirmat Merkel în faţa oamenilor politici şi de afaceri reuniţi la Davos, referindu-se la solicitările de majorare a fondurilor europene de stabilitate.

Ea a pus astfel sub semnul întrebării dacă majorarea acestor fonduri poate calma pieţele financiare şi a spus că Europa a pierdut deja multă încredere pentru că nu a reuşit să îşi respecte promisiunile.

„Acum se spune că fondul ar trebui să fie de două ori mai mare. Dacă va fi de două ori mai mare, vă vom crede. Unii spun că ar trebui să fie de trei ori mai mare. Şi mă întreb, cât timp ar fi credibilă măsura?”, a continuat cancelarul.

Merkel a spus că nu se vrea o situaţie în care Germania să promită ceva ce nu poate îndeplini.

„Nu vrem, în Germania, o situaţie în care să promitem ceva ce nu putem susţine, pentru că în final atacul pieţelor ar fi dur, iar atunci Europa va fi cu adevărat vulnerabilă”, a explicat cancelarul.

Ea a adăugat că nerespectarea promisiunilor a dus la pierderea de încredere a pieţelor, iar încrederea este în acest moment cea mai valoroasă monedă, la nivel mondial.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă