11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMedicii de familie cer explicaţii pentru erorile sistemelor informatice ale Casei de...

Medicii de familie cer explicaţii pentru erorile sistemelor informatice ale Casei de Asigurări. CNAS neagă problemele

Asociaţiile profesionale ale medicii de familie cer explicaţii de la Casa de Asigurări de Sănătate despre  erorile sistemelor informatice ale CNAS care s-au agravat în ultima perioadă.

Într-o adresă comună către conducerea Casei de Asigurări, Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), atenționează că, pe lângă îngreunarea activității din cabinetele medicale și prelungirea timpului de așteptare pentru pacienți, există și riscul de a nu putea raporta în termen legal activitatea lunii august.

“Considerăm că este necesară asumarea responsabilității funcționării acestor sisteme informatice, recunoașterea oficială a acestor disfuncționalități, remedierea erorilor, precum și prelungirea timpului de raportare în aceste situații. Solicităm ca aceste veșnice probleme să nu mai creeze situații care să ducă la penalități, imputări sau neplata pentru activitatea efectuată în cabinete” – se menţionează în document.

Purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Augustus Costache, a declarat însă în exclusivitate pentru România Liberă că nu există blocaje în funcţionarea SIUI. El a admis totuşi că pot fi unele disfuncţionalităţi în privinţa validării cardului de sănătate.

Mai mult, oficialul de la CNAS a spus pentru RL că, în acest moment, nu pot fi puse în aplicare cele două contracte de mentenanţă câştigate de controversata firmă care a aparţinut omului politic Sebastian Ghiţă, SC Team Net International SA, din cauza contestării licitaţiei de către două dintre firmele participante, Hewlett-Packard SRL şi IT Capital Management SRL. Acestea au depus contestaţie iniţial la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor şi ulterior la Curtea de Apel. 

 

 

 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă