12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialMedic şpăgar, prins în flagrant

Medic şpăgar, prins în flagrant

Chirurgul Ioan Dobrescu, angajat al Clinicii de Pediatrie 1 din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca (SCUC), a fost prins în flagrant delict de către poliţişti în timp ce lua bani de la părinţii unui copil ce urma să fie operat. Poliţiştii ar fi vrut ca medical şpăgar să fie cercetat în arest preventiv, însă judecătorii au decis să îl cerceteze în stare de libertate. Şi asta deşi şpăgarul de la Pediatrie a mai fost reţinut, pentru o mită de 100 de lire sterline, primită acum câţiva ani.

Cum s-au derulat lucrurile

“Un băieţel dintr-o familie săracă din Floreşti a fost internat în Cluj-Napoca, la Spitalul de Copii, cu fractură dublă de mână de duminică seara. Mama copilului a vrut să îi dea 300 de lei. Medicul Dobrescu a refuzat operaţia lui, cerându-le pe faţă părinţilor o şpagă de 500 lei, după operaţie. Părinţii nu aveau banii, aşa că s-au împrumutat de la un cămătar, au făcut rost de bani, i-au băgat în buzunarul chirugului şi, într-un final, băiatul a fost operat ieri. Apoi, cu nesimţire, medicul le-a spus părinţilor că nu ajung banii şi ar trebui să mai dea minim 200 lei ca să aibă grija de el, că dacă nu, va muri, deoarece era plin de puroi”, spun surse din spital. Poliţiştii clujeni au organizat un flagrant şi au reuşit să-l prindă pe medicul Ioan Dobrescu în timp ce lua bani de la părinţii copilului. Şpăgarul Ioan Dobrescu a mai fost prins în flagrant, în 2009, în timp ce primea suma de 100 de lire sterline de la Vasile Parna, tatăl unei fetiţe de doi ani care urma să suporte o intervenţie chirurgicală.

“Acest medic nu se află la prima abatere de acest gen. Ioan Dobrescu a fost acuzat în urmă cu aproximativ doi ani că a luat mită 100 de lire sterline pentru a opera o fetiţă de doi ani”, a declarat Mircea Bârsan, preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, care spune că şpăgarul ar putea pierde dreptul de a profesa ca medic.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă