15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep s-a calificat în semnifinala turneului de la Roland Garros, după...

Simona Halep s-a calificat în semnifinala turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o pe Elina Svitolina: Am fost puțin norocoasă, nu știu cum am reușit să revin

UPDATE 18.02: Simona Halep se va confrunta cu Karolina Pliskova, în semifinala turneului de la Roland Garros.

 „Nu ştiu cum am reuşit să revin. A fost foarte greu. Ea a jucat la un nivel foarte înalt şi a lovit puternic. Aş putea spune că am fost puţin norocoasă şi aici mă refer la modul în care am câştigat setul al doilea, când mingea a lovit fileul. Cred că am fost puternică din punct de vedere mental, nu m-am dat bătută", a spus Halep la finalul meciului, pentru Eurosport.

17.20: Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina,  cu 3-6, 7-6 (6), 6-0.

15.50: Tenismena Simona Halep, locul 4 WTA, o înfruntă, miercuri, pe ucraineanca Elina Svitolina, numărul 6 WTA, în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Roland Garros. La această oră, primul set s-a încheiat cu victoria Svitolina.


Pentru prima dată după 2014, tenismena din România joacă din nou, astăzi,  de la ora 15.00, în sferturile de finală ale turneului de la Paris.

Ca și acum 3 ani, Halep este în mare formă și nu pierde prea mult timp pe teren cu adversarele sale. Până în această fază a competiției, jucătoarea nu a cedat niciun set. Tenismena a pierdut până acum un total de 19 ghemuri, doar cu unul mai mult decât în 2014. Simona Halep a trecut cu repeziciune peste toate adversarele, care au fost practic sufocate de ritmul și intensitatea loviturilor sale, trimise din toate pozițiile: 6-2, 6-3 cu Cepelova (Slovacia), 6-4, 6-3 cu Maria (Germania),  6-0, 7-5 cu Kasatkina (Rusia) 6-1, 6-1 cu Suárez Navarro (Spania).

Presa de specialitate a primit cu entuziasm evoluția jucătoarei din România. „Halep îi dă o lecție lui Suárez Navarro“, a scris Tennis Temple. „Tornada Simona Halep a ajuns în sferturi“, a notat L’Équipe. „Expeditivă, Halep o mătură pe Navarro în doar o oră de joc și confirmă că este o pretendentă foarte serioasă la victoria finală. Halep a intrat pe teren eficace și cu poftă de joc. A distribuit 19 lovituri câștigătoare și a fost imperială pe mingile de -break, nelăsându-i nici o șansă tenismenei spaniole, care nu a avut – practic – nici o reacție!“, a menționat publicația.

Absolut impecabil

Carla Suárez Navarro, jucătoarea eliminată de Simona Halep în optimi, s-a declarat impresionată de jocul tenismenei românce. „Trebuie să recunosc că Simona a jucat un meci absolut impecabil și dacă va continua așa, este cu siguranță favorită la câștigarea trofeului. Simona a demonstrat în ultimii ani că este – fără nici un dubiu – printre cele mai bune jucătoare pe zgură din lume“, a declarat presei sportiva din Spania.

Simona Halep a impresionat toată presa străină prezentă la Roland Garros. Ultima ei întâlnire cu jurnaliștii a fost mult mai lungă decât precedentele, semn că tenismena a intrat practic în atenția lumii întregi, poate mai puțin a francezilor, încă ocupați cu Mladenovic și Garcia… „Sunt foarte fericită de jocul meu complet și de felul cum am lovit mingea. Cred că am produs cel mai bun meci de până acum aici la Roland Garros! Am jucat exact cum am vrut. Simt foarte bine mingea și nici nu prea vreau să vorbesc despre această senzație fiiindcă vreau să o păstrez în continuare“, a menționat Simona Halep, în avanpremiera meciului de astăzi.

Reeditarea finalei de la Roma

Meciul cu Elina Svitolina (Ucraina – 6 WTA) este o reeditare a finalei de la Roma (21 mai) pierdută de Simona Halep (6-4, 5-7, 1-6) în urma unei accidentări la gleznă. Toți specialiștii de la Paris o dau favorită pe aceasta din urmă, cu atât mai mult cu cât Svitolina, în ciuda celor patru titluri ATP câștigate anul acesta, pare să fie în scădere de formă. Ucraineanca a ajuns în sferturi după me-ciuri mult mai strânse, cu precădere cel din optimi unde a fost la doi pași de eliminare. „Am un plan; rămâne de văzut dacă îl va putea pune în aplicare în fața «iureșului» Halep“, a declarat presei tenismena din Ucraina!  

Halep: „Am simțit bine jocul“

România liberă: Simona, ai câștigat, în meciul din optimi cu Carla Suárez Navarro, puncte importante aproape din toate pozițiile.

Simona Halep: Da! A fost un joc complet, am simțit bine jocul, am simțit bine terenul, totul s-a mulat pe jocul meu și a fost un meci bun!

De la Suárez Navarro mingile veneau la fel ca și în alte meciuri sau ai simțit-o puțin obosită în meciul din optimi?

Nu știu cum s-a simțit ea, însă știu că eu am jucat destul de repede și nu i-am dat timp ca să-și facă jocul ei. Carla are un talent extraordinar, ea poate să facă cu mingea orice, să deschidă niște unghiuri pe care înainte nu le ajungeam, însă acum am stat mai aproape de linie și am luat mingea mai repede.

Parcursul Elinei Svitolina:

6-4, 6-3 cu Svedova (Kazakstan),

3-6, 6-3, 6-2 cu Pironkova (Bulgaria),

6-4, 7-5 cu Linette (Polonia) și

4-6, 6-3, 7-5 cu Martic (Croția).

Cele mai citite

David Cameron subliniază situația diferită a Regatului Unit față de SUA în privința livrării armelor către Israel

Ministrul britanic de externe David Cameron a declarat joi că Regatul Unit se află într-o situaţie diferită de cea a Statelor Unite în ceea...

Simona Bucura-Oprescu a discutat cu omologul spaniol despre acordarea dublei cetăţenii pentru românii din Spania

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a discutat joi, la Madrid, cu vicepremierul şi ministrul Muncii şi Economiei Sociale din Spania, Yolanda Diaz Perez, despre cooperarea...

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...
Ultima oră
Pe aceeași temă