20.3 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSpecialMazăre este interesat de fete, nu de droguri

Mazăre este interesat de fete, nu de droguri

Magazinele etnobotanice sunt din nou în vizorul autorităţilor, iar Constanţa este următorul oraş în care produsele etnobotanice vor fi interzise. Proiect este susţinut de primarul oraşului, Radu Mazăre  care a afirmat că că îl “interesează” sportul şi fetele, nu drogurile, potrivit Mediafax.

Porivit hotărârii aprobate de consilierii locali în Constanţa este interzisă comercializarea, depozitarea sau utilizarea plantelor şi substanţelor stupefiante, halucinogene, de orice fel. Cei care încalcă această prevedere riscă amenzi cuprinse între 1.500 şi 2.500 de lei. Hotârârea va intra în vigoare după ce va primi aviz de legalitate din partea prefectului judeţului Constanţa.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a afirmat, la finalul şedinţei Consiliului Local, că situaţia magazinelor etnobotanice putea fi rezolvată de către Guvern şi că a decis să propună acest proiect de hotărâre pentru a nu plana suspiciuni asupra sa că i-ar favoriza pe cei care comercializează asemenea produse.

“Interzicerea vânzării acestor tipuri de droguri se poate face dintr-un condei la Bucureşti. Atâta vreme cât nu poţi să vinzi nicăieri marijuana, cocaină sau mai ştiu eu ce alt tip de drog pentru că sunt substanţe interzise şi vine poliţia şi te umflă , la fel ar trebui procedat şi cu aceste etnobotanice. Am avut însă atâtea întrebări de la ziarişti, că de ce noi nu le interzicem, chiar dacă eu spuneam că nu avem temei legal, că eu nu autorizez magazine, ca atare nu pot să închid magazine, că nu ştiu cum să definesc aceste substanţe, că n-am specialişti la Primărie, că nu ştiu dacă un pliculeţ de ceai sau de etnobotanice că este o definiţie care nu este stabilită de lege încât am spus, ca să nu avem discuţii, să nu pară cuiva că aş fi interesat de vânzarea acestor etnobotanice, să dăm hotărâre de consiliu. Pe mine mă interesează sportul şi fetele, drogurile nu”, a afirmat Radu Mazăre.

Primarul Constanţei a susţinut, până acum, că nu poate desfiinţa magazinele de etnobotanice deoarece acestea nu sunt autorizate de către primărie şi, prin urmare, nici activitatea lor nu poate fi oprită de către această instituţie.

De asemenea, Radu Mazăre susţinea că Guvernul nu are interesul să desfiinţeze magazinele etnobotanice deoarece o persoană “sus-pusă” s-ar ocupa de importul acestor substanţe.

În Bucureşti, Primăria Sectorului 2 a închis ieri ultimele 16 magazine de produse etnobotanice dintr-un total de 33 care funcţionau în sectorul 2. “Semnalul de alarmă pe care îl trage primarul  sectorului 2 Neculai Onţanu pentru toţi tinerii şi părinţii copiilor este, că dincolo de realitatea crudă, pe consumatori nu îi aşteaptă decât moartea rapidă şi în chinuri”, spun reprezentanţii primăriei.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă