24.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialMăsuri de ordine publică pentru Ziua Naţională: 10.000 de poliţişti vor patrula...

Măsuri de ordine publică pentru Ziua Naţională: 10.000 de poliţişti vor patrula pe străzi

Aproape 10.000 de poliţişti vor asigura măsurile de ordine pentru buna desfăşurare a manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României şi a 95 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, în Bucureşti şi în municipiile reşedinţă de judeţ, informează IGPR într-o informare remisă RL.

Poliţia Română va participa la parada naţională organizată în municipiul Bucureşti cu efective şi tehnică, respectiv motociclete şi autospeciale de intervenţie

Citeşte şi: Duşa: Bugetul pe 2014 al MApN, mai mare cu 1 miliard de lei

”La data 1 Decembrie, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României şi a 95 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, în Bucureşti şi în municipiile reşedinţă de judeţ, vor fi organizate manifestări publice de amploare, ceremonii pentru depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor neamului şi la cele comemorative ale Marii Uniri, parade militare, precum şi spectacole cultural-artistice, la care se preconizează participarea unui public numeros”, se arată în comunicatul IGPR.

Citeşte şi: Guvernul pregăteşte o paradă fastuoasă de ziua naţională a României

Potrivit Poliţiei Naţionale, sunt prevăzute să se desfăşoare manifestări publice şi ceremonii pentru depuneri de coroane de flori, pe raza a 34 de judeţe şi a Municipiului Bucureşti, în 73 de locuri, la care vor participa aproximativ 151.600 de persoane.

Totodată, ”poliţiştii vor acţiona pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona desfăşurării manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători”, mai arată IGPR.

Citeşte şi: Mircea Duşa: De 1 Decembrie organizăm cea mai mare PARADĂ MILITARĂ de după Revoluţie

Astfel, pentru ca desfăşurarea manifestărilor să aibă loc în condiţii de linişte, măsurile de ordine şi siguranţă publică vor fi asigurate de aproape 10.000 de poliţişti, dintre care 1.505 de la poliţia rutieră, 5.977 de ordine publică, 685 de investigaţii criminale, 587 de la poliţia transporturi şi 385 din cadrul altor structuri.

De asemena, 3.986 de patrule de siguranţă publică, dintre care 1.346 pedestre şi 2.640 auto, vor acţiona, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale

Poliţiştii de la transporturi vor patrula în 404 trenuri de călători (cu precădere pe rutele către municipiile unde vor avea loc manifestările), precum şi în 333 de staţii şi triaje de cale ferată. 21 de trenuri de marfă vor fi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti.

Efectivele de poliţie transporturi vor patrula în 15 aerogări (internaţionale şi naţionale), precum şi în 28 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Poliţia Română va participa la parada naţională organizată în municipiul Bucureşti cu efective şi tehnică, respectiv motociclete şi autospeciale de intervenţie. Vă aşteptăm să fiţi alături de noi.

Cele mai citite

Cartea lui Ciucă ar fi fost scrisă cu inteligența sa artificială, pe care i-au creionat-o liberalii

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți se întreabă cum a izbutit președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, să-și scrie cartea într-un timp...

Importanța alegerii lavoarelor și a bateriilor de calitate pentru baia unui restaurant

Selectarea lavoarelor și a bateriilor potrivite pentru un restaurant este o decizie care are un...

Cum să ai un birou eco-friendly? 3 sfaturi și recomandări

Un birou eco-friendly presupune utilizarea produselor reciclate sau prietenoase cu mediul, ceea ce duce la reducerea semnificativă a emisiilor de carbon și a deșeurilor....
Ultima oră
Pe aceeași temă