16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMaşina care a explodat la Chişinău era dată în urmărire din 2009

Maşina care a explodat la Chişinău era dată în urmărire din 2009

Maşina care a explodat marţi la Chişinău era dată în urmărire în Ucraina din 2009, iar plăcuţele de înmatriculare ruseşti erau furate de la o maşină din Rusia, în 2005. Informaţia a fost dată ,joi, de ministrul moldovean de Interne, Alexei Roibu,relatează Mediafax.

Ministrul a menţionat, într-o conferinţă de presă, că automobilul marca VAZ a intrat pe teritoriul Republicii Moldova ilegal, prin ocolirea punctelor de frontieră. Poliţia examinează toate versiunile posibile ale acestui caz.

Sunt cercetate toate persoanele care au avut legătură cu Igor Ţurcanu, cel care a fost rănit în explozie şi a murit după câteva ore la spital. “Se cercetează activitatea sa în calitate de antreprenor, se examinează şi activitatea politică”, a precizat Alexei Roibu.

Poliţia nu a confirmat, deocamdată, dacă în maşină a fost sau nu plasată o bombă, spunând că motivele exploziei încă sunt cercetate. Până acum s-a stabilit că în automobil nu era nicio butelie de gaz, astfel că versiunea exploziei de la o eventuală scurgere de gaze a fost abandonată.

Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Tenis, Igor Ţurcanu, care a fost şi şeful echipei de campanie a candidatului independent la Primăria Chişinăului Mihai Godea, a fost înmormântat joi. Mihai Godea a fost audiat în acest caz, iar pe viitor vor fi audiate şi alte persoane.

Potrivit lui Roibu, citat de Jurnal de Chişinău în ediţia online, Ministerul de Interne colaborează cu autorităţile din Ucraina în acest caz, deoarece se presupune că automobilul care a explodat ar fi fost adus din Ucraina. “Automobilul a fost furat de la proprietar în Ucraina, în 2009”, a afirmat el.

“Toate informaţiile vă vor fi oferite după ce criminaliştii îşi vor face munca. Din grupul de lucru fac cei mai buni specialişti. O parte din expertize vor fi efectuate aici, altele în Ucraina, dacă va fi necesar, atunci vom apela şi la România”, a mai spus ministrul.

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...
Ultima oră
Pe aceeași temă