15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialMasacru intr-un adapost pentru caini

Masacru intr-un adapost pentru caini

HUNEDOARA. Un grup de vanatori hunedoreni au impuscat cainii din adapostul Asociatiei pentru Protectia Animalelor “Sufletel”. Doua patrupede au fost gasite impuscate, iar alte sapte au disparut, speriate de impuscaturi.
Adapostul se gaseste la marginea municipiului Hunedoara, langa o fosta unitate militara dezafectata. Fapta vanatorilor este cu atat mai grava cu cat in zona circula frecvent oameni care puteau sa cada victime alicelor trase de acestia. Reprezentantii Asociatiei “Sufletel” sustin ca masacrul a fost pus la cale de o “gasca” de vanatori care s-au deplasat in zona respectiva cu intentia clara de a elimina nevinovatele patrupede.
Potrivit declaratiilor Soniei Vanau, reprezentanta asociatiei, vineri dupa-masa, in jurul orei 14.00, o masina marca Mitsubishi, de culoare alba, a urcat pe un drum laturalnic pana la punctul de control al fostei unitati militare, situate la periferia municipiului, unde se afla amplasate custile. “In masina respectiva se aflau patru vanatori. Au fluierat sa iasa cainii si au tras spre poarta unitatii. Cand ne-am deplasat la adapost, am gasit cadavrele celor doi caini, care zaceau intr-o balta de sange, iar sapte au disparut. Locul este inconjurat de terenuri proprietate privata, nu este un fond de vanatoare. Se vede clar ca s-a dorit eliminarea acestor caini in mod intentionat”, sustine reprezentanta asociatiei.
In plus, cei patru vanatori au amenintat ca vor omori toti caini. “In momentul in care s-au auzit focurile de arma, a iesit cineva de la firma care functioneaza in fosta unitate militara, care se afla in permanenta sub paza, si a strigat: “Nu mai trageti ca sunt si oameni pe aici”, iar unul dintre cei patru a amenintat ca pana duminica nu va mai fi nici un caine”, a adaugat Sonia Vanau.
Reprezentantii asociatiei au sesizat Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor, precum si Parchetul de pe langa Judecatoria Hunedoara. “Astazi vom instiinta toate autoritatile responsabile despre acest eveniment reprobabil, care trebuie luat in cercetare”, a completat reprezentanta de la “Sufletel”.
La randul lor, vanatorii sustin ca au voie sa impuste orice patruped aflat pe fondul de vanatoare pe care-l administreaza si ca nu vor ezita sa faca acest lucru ori de cate ori vor avea ocazia.

Cele mai citite

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...

Ciolacu laudă primarii și președinții de Consilii Județene pentru stabilitatea țării

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că stabilitatea este asigurată de primari și președinții de Consilii Județene, nu de premieri, care se schimbă frecvent. Șeful...

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă