31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialMasacru în Sudanul de Sud: Peste 3000 de oameni au murit, în...

Masacru în Sudanul de Sud: Peste 3000 de oameni au murit, în confruntările dintre triburi

Peste 3.000 de oameni au murit în Sudanul de Sud, în masacrul dintre triburile din statul Jonglei, relatează Agence France Presse (AFP). Peste 100.000 de oameni sunt afectaţi de ciocnirile dintre triburile Lou Nuer şi Murle, conform BBC News.

Peste 6.000 de luptători Lou Nuer au atacat districtul Pibor, din statul Jonglei, locuit de etnici Murle, încercând să îi omoare, ca răzbunare pentru cei 600 de etnici Nuer omorâţi şi vitele furate anul trecut de Murle.

Autorităţile din Jonglei au declarat, pentru AFP, că sunt crime în masă şi că, din calculele lor, au fost omorâte 2.182 de femei şi 959 de bărbaţi. Totuşi, Naţiunile Unite şi armata sudaneză, care au peste 3000 de trupe detaşate în Pibor, sunt rezervaţi, spunând că este vorba de mult mai puţini morţi.

Încă de săptămâna trecută, aproape 6.000 de etnici Lou Nuer au mărşăluit către statul Jonglei, locuit de etnicii Murle, şi au ameninţat că îi vor extermina.

Gruparea i-a acuzat pe etnicii din comunitatea Murle că, încă din 2005, le-au furat vitele şi au omorât membri ai tribului lor, iar Naţiunile Unite şi fosta armată a rebelilor din Sudanul de Sud (SPLA) nu i-au protejat în faţa abuzurilor Murle.

“Noi, Nuer Youth, am decis să luptăm împotriva Murle, SPLA şi ONU”, se arăta în manifest.

La începutul lunii iulie, Sudanul de Sud a devenit cel mai nou stat al lumii, după şase ani de război brutal, în care au murit aproximativ două milioane de oameni.

 

 

 

Cele mai citite

Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European. Se vor discuta candidaturile pentru președinția Consiliului și a Comisiei Europene

Președintele României, Klaus Iohannis, participă la reuniunea informală a Consiliului European în care se vor discuta candidaturile pentru principalele funcții europene. Reuniunea din 17 iunie...

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Cum se modifică Legea achizițiilor publice

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care va modifica Legea achizițiilor publice, informează o știre...
Ultima oră
Pe aceeași temă