27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialMartine Aubry: Angela Merkel a anunţat deja că nu vrea să aibă...

Martine Aubry: Angela Merkel a anunţat deja că nu vrea să aibă o întrevedere cu François Hollande

Cancelarul german, Angela Merkel, a anunţat că nu vrea să îl întâlnească pe candidatul socialist la alegerile prezidenţiale François Hollande, a declarat luni liderul Partidului Socialist (PS), Martine Aubry, pentru postul de televiziune I-Télé, relatează AFP, potrivit Mediafax.

François Hollande “a cerut din curtoazie o întâlnire cu Merkel. Ea a declarat că nu vrea acest lucru”, a declarat Aubry.

Potrivit revistei germane Der Spiegel, mai mulţi conservatori europeni s-au înţeles să îl boicoteze pe candidatul socialist, favorit în sondaje pentru alegerile prezidenţiale din aprilie şi mai.

Cancelarul german Angela Merkel şi premierul britanic David Cameron şi-au exprimat deja susţinerea faţă de preşedintele conservator Nicolas Sarkozy, candidat pentru un nou mandat, iar în timpul deplasărilor lui Hollande în decembrie la Berlin, Roma şi Londra, candidatul socialist nu s-a întâlnit cu niciun şef de Guvern.

Duminică, o purtătoare de cuvânt a Guvernului german a declarat că nu există “pentru moment nicio întâlnire prevăzută” între Angela Merkel şi François Hollande.

Purtătoarea de cuvânt a dezminţit însă informaţiile apărute în revista Der Spiegel, potrivit cărora ar exista un acord între Angela Merkel, italianul Mario Monti, spaniolul Mariano Rajoy şi britanicul David Cameron pentru a nu se întâlni cu Hollande din cauza intenţiei acestuia de a renegocia pactul bugetar european, în cazul în care va fi ales.

Întrebată în legătură cu acest subiect, Martine Aubry a minimizat situaţia şi s-a arătat prudentă. “Este oarecum inedit dacă este adevărat (…). Nu trebuie spus mai mult. Nimeni nu se îndoieşte de faptul că Nicolas Sarkozy (…) este mai întâi candidatul conservatorilor”.

Ministrul francez al Economiei, François Baroin a afirmat la rândul său că nu poate să existe un front împotriva lui François Hollande în Europa pentru că acesta este “necunoscut” pe scena internaţională.

“Nu îmi imaginez o axă a şefilor de stat împotriva lui François Hollande care este, trebuie să le spunem lucrurilor pe nume, total necunoscut pe scena europeană şi internaţională”, a declarat Baroin.

Cele mai citite

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...
Ultima oră
Pe aceeași temă