20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMarko Bela a publicat o carte de poezii în limba maghiară

Marko Bela a publicat o carte de poezii în limba maghiară

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, şi-a lansat, joi seară, la Cluj-Napoca, volumul de sonete în limba maghiară “De fapt, totul”, care a fost scris într-o perioadă de şase-şapte luni.

Marko a declarat corespondentului Mediafax că volumul cuprinde 114 sonete care reflectă “stări de suflet şi fapte”.

“Volumul «De fapt, totul» reflectă stări de suflet şi fapte. Am scris cele 114 sonete în şase-şapte luni”, a spus liderul UDMR.

Cartea a apărut la editura Bookart din Miercurea Ciuc, unde Marko Bela a publicat, în 2007, un alt volum de sonete, “Câte vieţi am avut”.

La manifestarea desfăşurată la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca au fost prezenţi, printre alţii, deputatul UDMR Koto Jozsef, consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter, preşedintele UDMR Cluj, viceprimarul Laszlo Attila, dar şi directorul teatrului, regizorul Tompa Gabor, şi consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Szilagyi Matyas.

Lansarea a inclus şi un moment artistic, susţinut de doi actori ai teatrului care au recitat din sonetele scrise de Marko Bela.

Preşedintele UDMR a publicat peste 20 de volume de poezii, poveşti pentru copii, eseuri, traduceri şi analiză literară.

Marko este membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 1978.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă