16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMarile muzee din New York vor rămâne deschise şapte zile din şapte

Marile muzee din New York vor rămâne deschise şapte zile din şapte

În epoca internetului, în care totul devine accesibil printr-un simplu click şi fără a părăsi fotoliul, marile muzee din New York sunt “luate cu asalt” de milioane de vizitatori şi au decis să rămână deschise şapte zile din şapte pentru a satisface cererea unui public care nu încetează să crească, scrie Mediafax.

Muzeul de Artă Modernă (MoMA), aflat în centrul Manhattanului, în apropiere de 5th Avenue, a adoptat această strategie pe 1 mai, renunţând la obişnuita sa zi liberă de marţi, când muzeul era închis.

Din anul înfiinţării sale, 1929, şi până în 1975, celebrul muzeu newyorkez a rămas deschis şapte zile din şapte. Administratorii săi au decis însă în 1975 să închidă muzeul pentru o zi pe săptămână, pentru a reduce costurile operaţionale.

Însă numărul vizitatorilor săi a crescut de o manieră vertiginoasă după renovarea muzeului şi mărirea sa din 2004, trecât de la 1,5 milioane la 3 milioane de vizitatori pe an, potrivit statisticilor oficiale.

Pentru Glenn Lowry, directorul MoMA, mărirea numărului de ore în care muzeul este deschis va răspunde cererii venite din partea persoanelor interesate să viziteze instituţia.

Din 2011, MoMA experimentase deja deschiderea de şapte zile pe săptămână, însă doar pe timpul verii şi în perioada vacanţelor de iarnă şi de primăvară. Succesul a fost atât de mare, încât administratorii săi au decis să extindă această formulă la întregul an.

Pe de altă parte, Metropolitan Museum, cel mai mare muzeu din New York, va adopta aceeaşi strategie începând din 1 iulie, tot pentru a servi mai bine publicul larg, devenit tot mai numeros în vizitele sale făcute în sălile din apropiere de Central Park.

Până în prezent, celebrul Met, cel mai mare dintre muzeele newyorkeze, era deschis de marţi până duminică şi era închis în zilele de luni, ca multe alte instituţii.

Amplasat pe celebra 5th Avenue din centrul Manhattanului, în apropiere de Central Park, Metropolitan Museum of Art a fost inaugurat în 1872 şi expune în colecţiile sale permanente peste 2 milioane de opere de artă provenind din lumea întreagă.

Un alt mare muzeu din New York, cel de Istorie Naturală, a trecut deja la formula de “şapte zile din şapte”, fiind închis doar două zile pe an, cu ocazia Zilei Recunoştinţei şi a Crăciunului.

În schimb, Guggenheim, un alt muzeu celebru din New York, continuă să rămână închis în zilele de joi.

În celelalte mari capitale ale lumii, situaţia variază: la Londra, toate marile muzee – British Museum, National Gallery, Tate Modern şi Tate Britain – sunt deschise şapte zile din şapte.

La Paris, celebrul Luvru este închis în zilele de marţi, iar Muzeul Orsay este închis în zilele de luni. La Madrid, muzeul Prado rămâne deschis întreaga săptămână, însă muzeul Reina Sofia îşi închide uşile în zilele de luni.

În 2012, oraşul New York a fost vizitat de un număr record de 52 milioane de turişti, dintre care 41 milioane au fost americani.

Cele mai citite

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

OFICIAL. Massimiliano Allegri a fost demis de Juventus

Clubul de fotbal Juventus Torino a anunțat vineri, 17 mai 2024, demiterea antrenorului Massimiliano Allegri. Anunțul vine la doar două zile după ce echipa a...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă