1.7 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialMAREA BRITANIE: David Cameron anunţă VINERI noi restricţii pentru imigranţii din Uniunea...

MAREA BRITANIE: David Cameron anunţă VINERI noi restricţii pentru imigranţii din Uniunea Europeană

David Cameron, aflat sub presiunea curentului eurofob din Marea Britanie, va anunţa vineri noi măsuri pentru a limita accesul la indemnizaţii sociale al imigranţilor care provin din Uniunea Europeană şi va pleda  pentru un termen de patru ani înainte ca imigranţii să poată obţine anumite avantaje, precum reducerea impozitelor sau locuinţe sociale, relatează AFP, preluat de Mediafax.

Aceste limitări sunt, în opinia sa, o "necesitate absolută" dacă Marea Britanie vrea să rămână în Uniunea Europeană. David Cameron a promis, în caz de victorie la alegerile generale din mai 2015, organizarea unui referendum privind ieşirea ţării din UE. Alte variante evocate în ultimele săptămâni, precum instaurarea unui plafon privind numărul de imigranţi, au fost însă abandonate.

Consilierii premierului conservator se tem că o asemenea măsură nu poate fi aplicată pentru că nu ar fi conformă cu principiul liberei circulaţii a persoanelor în UE. "Obiectivul meu este simplu: să facem sistemul nostru de imigraţie mai just şi să frânăm afluxul excepţional de imigranţi veniţi din restul UE", va anunţa Cameron vineri.Discursul său intervine la o zi după publicarea unor noi date privind imigraţia, considerate ca o nouă lovitură cu şase luni înaintea alegerilor generale.

Partidul Conservator şi-a fixat ca obiectiv limitarea migraţiei nete (diferenţa între imigranţi şi emigranţi) la 100.000 de persoane. Oficiul Naţional de Statistică a prezentat însă joi o creştere de 39 la sută a migraţiei nete în perioada iunie 2013-iunie 2014, la 260.000 de persoane. Mai mult de jumătate dintre cele 583.000 de persoane care au sosit în ţară în această perioadă sunt cetăţeni din celelalte state UE.

Această derivă a accentuat presiunea asupra lui David Cameron din partea aripii eurosceptice a partidului său şi a partidului populist UKIP, care a făcut din imigraţie principala sa armă de luptă.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 646: Scholz spune că Germania este favorabilă negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară...

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...

Rusia – Ucraina, ziua 646: Scholz spune că Germania este favorabilă negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară...
Ultima oră
Pe aceeași temă