13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMarcel Sâmpetru spune că nu îl cunoaşte personal pe Ponta, nu s-a...

Marcel Sâmpetru spune că nu îl cunoaşte personal pe Ponta, nu s-a întâlnit şi nu a vorbit cu acesta

Procurorul Marcel Sâmpetru a declarat, miercuri, la ieşirea de la DNA, unde i-a fost adusă la cunoştinţă acuzaţia, că nu îl cunoaşte personal pe premierul Victor Ponta, nu s-a întâlnit şi nu a vorbit cu acesta, potrivit Mediafax.

 

Marcel Sâmpetru a stat la Direcţia Naţională Anticorupţie aproximativ o jumătate de oră.

Avocatul lui Sâmpetru a declarat că procurorii anticorupţie i-au adus acestuia la cunoştinţă acuzaţia, respectiv cea prevăzută de articolul 12 din Legea 78/2000, care se referă la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Totodată, avocatul a precizat că Sâmpetru se va prezenta la DNA în zilele următoare.

La DNA au ajuns, miercuri, şi procurorul George Bălan, suspendat din CSM şi cercetat alături de Marcel Sâmpetru, precum şi şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov, Vlad Adrian Mihai.

Procurorul George Bălan a fost interceptat de anchetatorii DNA din luna februarie, ca urmare a autorizaţiilor obţinute de la instanţa supremă, el având convorbiri cu mai multe persoane, între care Marcel Sâmpetru, comisarul Mihai Vlad – şeful SIPI Ilfov, dar şi cu premierul Victor Ponta.

Din cadrul discuţiilor interceptate, încă din luna februarie, ale lui Georghe Bălan a reieşit că acesta a dat impresia că va fi numit procuror general al României de către premierul Victor Ponta, au declarat surse judiciare. Potrivit surselor citate, în una din convorbiri, Bălan îi cere lui Ponta o întâlnire şi acesta acceptă.

George Bălan a fost procuror şef adjunct al Secţiei anticorupţie, urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Curţii Supreme de Justiţie şi preşedinte al Comisiei de disciplină din Ministerul Public (1999 – 2000), perioadă în care Victor Ponta a fost promovat din funcţia de procuror de la Parchetul Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti la Secţia anticorupţie a Parchetului instanţei supreme. Concret, Bălan i-a fost şef lui Ponta, cunoscându-se din acea perioadă.

Totodată, din cadrul discuţiilor pe care le purta Bălan a reieşit că PSD şi PNL îşi disputau conducerile din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie. Concret, PSD ar fi vrut să propună şefi în Parchetul ICCJ, iar PNL în DNA, afirmă sursele citate.

Procurorii George Bălan, membru CSM, şi Marcel Sâmpetru, cercetaţi de procurorii anticorupţie, au fost suspendaţi din funcţii, miercuri, de către Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, a anunţat preşedintele CSM, Alina Ghica.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că a încuviinţat, marţi, la solicitarea DNA, percheziţionarea biroului folosit de procurorul George Bălan, membru al CSM, şi a biroului şi locuinţei procurorului Marcel Sâmpetru, detaşat la CSM, ambii având calitatea de învinuiţi.

Cei doi ar fi obţinut informaţii de la Direcţia Informativă de Protecţie Internă (DGIPI), pe care le-ar fi divulgat unor persoane politice. În baza acestor informări, Bălan şi Sâmpetru şi-ar fi negociat ocuparea unor funcţii de conducere în Ministerul Public.

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe din...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă