19.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialMamaia: Bahaus în nord, educaţie în sud

Mamaia: Bahaus în nord, educaţie în sud

Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Contanţa crede că în Mamaia se poate face şi altfel de turism decât cel destinat tinerilor care petrec în cluburi.

Mamaia este o staţiune a contrastelor. În nordul acesteia, investiţiile în domeniul imobiliar şi în cluburi depăşesc suma de un milion de euro. Este binecunoscut faptul că, o dată cu lăsarea serii, nordul staţiunii „prinde” viaţă.

„În Mamaia, majoritatea turiştilor vin pentru distracţie şi pentru cluburi. Am înţeles însă că vor veni mulţi străini pentru diferite evenimente, luându-şi pachete de cazare în Mamaia. Aici e grosul. Se face şi defilarea de maşini şi festivaluri, dar grosul şi atracţia majoră, cel puţin în Mamaia, îl reprezintă bahausul şi distracţia de noapte”, spunea primarul Constanţei, Radu Mazăre, pe 1 mai, la deschiderea oficială a acestui sezon estival.

Pe de altă parte, în timpul zilelor toride de vară, cei mai mulţi oaspeţi ai staţiunii Mamaia se înghesuie pentru a face plajă în partea de sud a acesteia, zonă vizată, mai nou, a ieşi din amorţeală prin amplasarea unor obiective turistice.

„Să nu mai zică bucureştenii că Mamaia este o staţiune de cluburi“

“Avem împreună cu Primăria Constanţa un proiect foarte important pe care îl gândim. Vrem ca la intrarea din Mamaia să facem un acvariu imens şi un planetariu, de milioane de euro. Deocamdată nu avem bugetul, avem doar gândul şi dorinţa. Am vorbit şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, şi cu primarul Radu Mazăre şi amândoi sunt foarte bucuroşi de ideea de a face ceva mai mult pentru Mamaia ca atracţie, iar zona de sud a Mamaiei, zonă care este foarte apropiată de Constanţa, să conţină şi educaţie, pe lângă distracţie. Să nu mai zică bucureştenii că Mamaia este o staţiune de cluburi, că nu este aşa. Este o staţiune unde distracţia este importantă, dar trebuie să ştim că în Mamaia se poate face şi altceva”, a transmis, ieri, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Contanţa, Adrian Bîlbă. Amplasarea celor două obiective a fost gândită pe un spaţiu de 2.500 m, în zona Teatrului de Vară. Intenţia autorităţilor de a construi un acvariu şi un planetariu într-o zonă nerecunoscută a fi de fiţe ar veni, aşadar, în sprijinul promovării turismului de familie, turism practicat în prezent într-o proporţie de 90% în sudul litoralului, în staţiuni precum Jupiter sau Venus.

Cursuri informative şi delfinoterapie pentru copii

Proiectele Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii nu se opresc aici. Potrivit directorului Adrian Bîlbă, în sala de şedinţe a instituţiei muzeografii vor ţine cursuri despre evoluţia omului şi a speciilor. De asemenea, copiii vor putea opta pentru cursuri de biologie. Porţile Complexului sunt deschise în acelaşi timp şi pentru tineri voluntari care să se implice în întreţinerea animalelor. Un alt proiect are ca scop realizarea delfinoterapiei în bazine speciale, obiectiv estimat a fi realizat în doi ani de zile. În plus, grupurile de copii şcolari vor beneficia de o reducere de 50% din preţul biletului de intrare în complex, ceea ce face ca aceştia să vină cu un sfert din preţul de adult, cu însoţitorii care nu plătesc intrare.

“Să nu mai zică bucureştenii că Mamaia este o staţiune de cluburi, că nu este aşa. Este o staţiune unde distracţia este importantă, dar trebuie să ştim că în Mamaia se poate face şi altceva“, a declarat Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa.

Mamaia vrea să devină mai mult decât o staţiune a distracţiei

 

Cele mai citite

“Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei”, susține fostul general Coldea

Florian Coldea, general în rezervă și fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat în dimineața de luni, 27 mai, la un sediu de poliție...

Candidatul PSD la Primăria Giurgiu, traseistul Nicolae Barbu, este și un stripper talentat

Fostul primar al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, între 2012 și 2020, mai vrea un nou mandat din partea PSD, dar ceea ce se știe mai...

Ciolacu știe mai bine decât ambasadoarea SUA când vom scăpa de vize. Ambasadoarea vorbea de anul 2025, Ciolacu e sigur de anul 2024. Tot...

Premierul Marcel Ciolacu are o versiune mai optimistă decât ambasadoarea SUA cu privire la momentul în care cetățenii României vor fi scutiți de vizele...
Ultima oră
Pe aceeași temă