28.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialMajoritatea notelor lucrarilor de la BAC, modificate la reevaluare

Majoritatea notelor lucrarilor de la BAC, modificate la reevaluare

BIHOR. Din cele 900 de lucrari de Bacalaureat reevaluate in judetul Bihor, doar 1 la suta au ramas cu nota acordata initial de profesorii evaluatori.
Cele mai multe lucrari revizuite sunt la limba si literatura romana. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean Scolar o analiza mai atenta a lucrarilor, facuta cu acest prilej a scos la iveala faptul ca multi elevi au fost lasati sa copieze.
Comisia Judeteana de Reevaluare a recorectat 700 de lucrari la limba si literatura romana, 100 la matematica si alte 100 la geografie.
In cele mai multe din cazuri notele date acum nu au coincis cu cele acordate initial. “Cele mai multe diferente la notare s-au observat la romana, unde in cazul a 645 de lucrari diferenta intre nota initiala si cea obtinuta in urma reco-rectarii a fost de pana la un punct, iar la 46 de lucrari mai mare de un punct, ajungand pana la 2,35 de puncte. La doar noua lucrari nota a ramas nemodificata. Pe de alta parte, din totalul lucrarilor cu punctaj modificat, 571 au fost in favoarea elevilor”, a declarat purtatorul de cuvant al ISJ, Daniel Negrean.
Potrivit sursei citate, la matematica, din cele 100 de lucrari 24 au ramas la nota initiala, 32 au obtinut punctaj mai mare, iar 44 de lucrari au fost reevaluate cu note mai mici de 0,4 puncte fata de nota initiala.
“In mai multe cazuri s-au constatat raspunsuri identice de unde se trage concluzia ca elevii au beneficiat de clementa supraveghetorilor”, a mai afirmat reprezentantul ISJ.

Cele mai citite

170 de români au așteptat zece ore pe aeroportul din Antalya după ce s-a stricat avionul care urma să-i aducă acasă

170 de turiști români au așteptat peste zece ore pe aeroportul din orașul Antalya (Turcia), după ce avionul la care cumpăraseră bilete, care urma...

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

Începe renumărarea voturilor la două secții din Sectorul 2

La două secții de votare din Sectorul 2 al Capitalei începe acțiunea de renumărare a voturilor, în urma alegerilor desfășurate în ziua de duminică,...
Ultima oră
Pe aceeași temă