15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialMai multe tronsoane de drum, închise, miercuri seară, din cauza inundațiilor

Mai multe tronsoane de drum, închise, miercuri seară, din cauza inundațiilor

Mai multe tronsoane de drum din judeţul Giurgiu sunt închise circulaţiei, miercuri seară, din cauza inundațiilor, însă nu există localităţi izolate, relatează Mediafax.

Potrivit datelor furnizate, miercuri seară, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, mai multe tronsoane de drum judeţean şi comunal sunt complet închise, din cauză că au fost inundate.

Astfel, circulația este întreruptă pe drumul judeţean 412 C în zona ”Podul Pescari”, autorităţile recomandând ca rută ocolitoare DJ 601 Crevedia Mare – Goleasca. De asemenea, sunt închise circulaţiei drumul comunal 191 Vadu Lat – Angheleşti, în zonă circulându-se prin Clejani – Anghelești, precum şi drumul comunal 105 Iepureşti – Chirculeşti, fiind recomandată ruta ocolitoare prin Băneşti.

Alte cinci tronsoane de drum, între care un drum judeţean şi patru drumuri comunale, din judeţul Giurgiu au fost inundate miercuri, însă traficul pe acestea nu a fost închis.

De asemenea, 12 comune din județ sunt afectate de inundaţii miercuri seară, fiind vorba despre localităţile Iepureşti, Singureni, Călugăreni, Vânătorii Mici, Crevedia Mare, Roata de Jos, Bulbucata, Clejani, Letca Nouă, Bucşani, Hotarele şi Comana. Peste 1.300 de hectare de teren agricol, 1.461 de hectare de păşune şi 740 de hectare de pădure sunt acoperite de ape. Totodată, 123 de curţi şi grădini au fost inundate, 14 fântâni sunt colmatate şi trei podeţe au fost avariate.

Județul Giurgiu se află sub incidența unei avertizări cod galben pe râul Argeş şi a cod portocaliu pe cursurile de apă din bazinele hidrografice ale râurilor Neajlov, Sabar şi alte râuri mici din bazinul inferior al Argeşului.

Cele mai citite

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...
Ultima oră
Pe aceeași temă