11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialMAI: 490 de persoane blocate pe căile rutiere au fost salvate pe...

MAI: 490 de persoane blocate pe căile rutiere au fost salvate pe timpul nopţii

Pe timpul nopţii, au fost salvate 490 de persoane, dintre care 50 de copii, care erau blocate pe căile rutiere, a anunţat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

"Pe timpul nopţii au fost salvate 490 de persoane, dintre care 50 de copii, care erau blocate pe căile rutiere. Totodată, în judeţele afectate au fost efectuate 1.169 de intervenţii medicale de către SMURD şi serviciile de ambulanţă. Printre persoanele salvate se află 31 de gravide şi 3 persoane dializate. Astfel, doi paramedici SMURD de la ISU Constanţa au intervenit cu o şenilată de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru evacuarea şi transportul la spital a două femei însărcinate, din Adamclisi şi Dobromir. În drum spre cea de-a doua gravidă, autospeciala a rămas înzăpezită. În aceste condiţii, la ora 00:25, femeia preluată de la Adamclisi a născut în şenilată, ajutată de către cei doi paramedici SMURD, care au fost asistaţi prin telefon de către medicul din dispeceratul integrat Constanţa. Nou-născutul este un băieţel sănătos şi, împreună cu mama şi salvatorii lui, a ajuns în siguranţă la spital", a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

Tot în judeţul Constanţa, pompierii s-au deplasat în localitatea Cumpăna pentru a asigura un generator de curent electric de la un azil de persoane vârstnice, afectat de viscolul puternic, iar la întoarcerea din misiune, salvatorii au preluat şi transportat la unităţile spitaliceşti un copil de 3 ani cu fractură, două persoane cu afecţiuni medicale, o gravidă şi o persoană cu fractură la membrul superior.

Totodată, pompierii de la ISU Galaţi au acţionat pentru transportul la spital al unei persoane de 76 ani cu probleme medicale potrivit Mediafax.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă